Тази сутрин женският отбор на Марица (Пловдив) пропътува разстоянието от Града под тепетата до косовския град Гниляне, където утре "жълто-сините" ще направят своя дебют в Шампионската лига на Европа, срещу местния Дрита, за който пък това ще е дебют изобщо в евротурнирите.

Пътуването мина безпроблемно и по обяд отборът беше настанен в хотел Кристал в Гниляне. Малко след това треньорът Иван Петков и капитанката Радосвета Тенева бяха поканени на среща с косовските медии в зала Башким Селища-Петрити, където утре от 20:00 б.в. ще се проведе двубоят между Дрита и Марица.

“Първо искам да благодаря за гостоприемството, което ни оказват домакините. Пътят беше дълъг за нас, но всичко мина нормално. Вече се настанихме в хотела и отборът почива и очаква да дойде време за днешната тренировка. Наистина имаме оскъдна информация за вашия отбор, но знаем, че Дрита е един много амбициозен клуб. Знам, че доста български момичета и момчета идват да играят волейбол в Косово и затова комплименти за тези ваши усилия. Знаем, че в момента се развива вашият волейбол като цяло и имате сериозни амбиции. Нашите очаквания за утре са да се получи един добър мач и най-вече един добър резултат, който да ни помогне преди втория мач. Аз мисля, че един треньор и един отбор винаги трябва да излизат за победа и утрешният мач за нас не прави изключение. Надявам се и зрителите, които ще дойдат на мача, да бъдат удовлетворени от волейбола, който ще видят.”

“За нас това също е първи мач в Шампионската лига и се радваме, че ще участваме в това състезание. Започнахме подготовка още през август, така че се надявам, че вече сме в добра форма. Надяваме се да стане хубав мач и, разбира се, желаем победата.”, добави Танева.