Плеймейкърът на следващия съперник на Лудогорец в Шампионската лига Арсенал Месут Йозил е поискал увеличение на заплатата си 40%, за да подпише нов договор. От известно време насам се спекулира, че германският национал е постигнал споразумение за нов контракт с „топчиите”, но такъв все още не е подписан.

Мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер обаче не вярва, че причината за забавянето на продължаването на договора е заради финансовите изисквания на германеца. „Не вярвам, че той трябва да бъде убеждаван. Той иска да остане тук. Не става въпрос само за пари. Арсенал може и да печели титли, но трябва първо да го докажем. Играем е в едно първенство с Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Тотнъм и Челси. Всеки се бори срещу всеки и нищо не може да се гарантира”, сподели Венгер по въпроса с договора на Йозил.

В момента германският национал печели около 175 000 евро на седмица, но иска увеличение на заплата до 250 000 евро седмично, за да потвърди статуса си на един от най-добрите футболисти на тима.

Арсенал приема Лудогорец в сряда от 21:45 часа българско време на "Емиратс" в Лондон.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА