Феновете на Берое постигнаха своето - Александър Димитров вече не е треньор на отбора. Ред е на следващия... Младият специалист имаше огромно желание да пожъне успех под Аязмото, но май не му беше ясно, че у нас никой не може да чака. Свикнали сме още при първата загуба да чуваме традиционните скандирания с призив за оставка. Все треньорите са на мушката и феновете винаги ги винят след издънка.

Сашо Димитров искаше да изгради отбор, който в близко бъдеще да побеждава наред. За целта намери и голмайстор. Мнозина не одобриха решението му да върне Жуниор Мапуку, но видяхме какво страшилище за противника е таранът. Голмайсторът се завърна по фантастичен начин под Аязмото - блесна с хеттрик срещу Ботев (Пловдив). Още след първия му гол обаче в агитката на Берое издъгнаха транспарант с надпис "Мапуку, ние те мразим!". Къде обаче отиде този надпис след втория и след третия му гол? Феновете, недолюбващи Мапуку, изглежда бързо забравиха, че Мапуку се беше обяснил в любов на Ботев (Пловдив), изписвайки Ботев върху ръката си преди месеци, който беше спряган за трансфер при "канарчетата".

На Коматево обаче предпочетоха Омар Косоко и се стигна до ситуацията с връщането на Мапуку в Берое. Вечно недоволните фенове побързаха и за това да скочат на Александър Димитров, но снощи бързо бяха опровергани. Каква стана тя обаче - трите попадения на Мапуку не стигнаха дори за точка и пак треньорът излезе големият виновник. Този път поражението му коства главата и раздялата му с клуба беше неизбежна.  

А футболистите му направиха каквото можаха в Битката за Тракия. Личеше, че са много мотивирани и желаещи силно победата. Съперникът обаче надскочи себе си и благодарение на силния мач на Тодор Неделев трите точки отидоха в актива на Ботев.

И след като Мапуку вкара само три гола, дали феновете на Берое не трябва да изгонят и него!? Или пък бързо забравиха омразата и сега ще го заобичат. Ето, целта с Александър Димитров беше изпълнена. Да видим каква ще е следващата им стъпка. Може би самите фенове ще назначат следващия треньор. Че то на футболните запалянковци в България не може да се угоди.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига