Ботев (Пловдив) победи с 4:2 градския съперник Локомотив (Пловдив) в мач от Елитната група до 17 години. За успеха на малките "канарчета" донякъде помогна съдията Боян Славков. Изхвърленият от "А" група арбитър и помощниците му ненужно решиха да удрят рамо на домакините.

"Всички спорни ситуации ги свиреха за Ботев. За капак изритания от елита Боян Славков призна четвъртия гол за домакините без топката да е минала голлинията", жалват се от "Лаута".

Въпросният мач се игра на едно от игрищата в спортния комплекс в Коматево. В началните минути липсваха положения пред двете врати. В 10-ата играч на Ботев стреля, но вратаря на Локомотив Стефан Дафовски изби в корнер. При последвалия ъглов удар Благовест Данчев засече с глава и реализира за 1:0. Пет минути по-късно Ботев стигна до втори гол чрез Станислав Шопов.

Веднага след това Локомотив успя да върне едно попадение. Еяд Хамуд успя да излезе на добра позиция сам срещу вратаря на Ботев и реализира за 2:1. В 25-ата минута "черно-белите" стигнаха до втори гол в мача. Отново Еяд Хамуд се възползва от грешка в защитата на Ботев и изравни резултата за 2:2.

В 32-ата минута домакините пак стигнаха до гол аванс. След изпълнен корнер от ляво на вратата на Локомотив, Димитър Аврамов успя да засече топката и вкара за 3:2. Минути по-късно футболист Благовест Данчев проби от ляво и стреля. Топката се отклони от напречната греда и падна пред голлинията. Съдийската бригада обаче прецени, че има гол - 4:2.

В началото на второто полувреме над спортната база в Коматево започна да вали дъжд и това видимо затрудни играчите на двата отбора. "Смърфовете" изпробваха на няколко пъти вратаря на Ботев с далечни удари и изсипани топки, но не успяха да реализират и двубоя завърши 4:2.

"На няколко пъти играчи на Локомотив бяха събаряни и в наказателното поле на Ботев, но главният съдия на срещата прецени, че няма дузпа в нито един от случаите", добавят от "Лаута".

"Черно-белите" дори показаха видео кадри от мача, а клипчето е озаглавено "Защо на Локомотив нямаше да му се даде шанс да вземе точка на Коматево?":