Треньорът на Волфсбург Дитер Хекинг е пред уволнение, след като отборът продължава да се представя слабо и загуби у дома от РБ Лайпциг (0:1) в седмия кръг на Бундеслигата.

Според немските медии Хекинг ще бъде освободен в най-скоро време, а за неговия пост вече се спрягат имената на петима специалисти.

Бившият треньор на Шалке 04 Андре Брайтенрайтер, който не получи достатъчно време при „миньорите” от Гелзенкирхен, е първият от кандидатите. Преди това 43-годишният специалист бе начело на Падерборн, където показа, че наистина е добър треньор.

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал би бил екстравагантно решение за „вълците”. Холандецът вече има опит в Бундеслигата начело на Байерн. 65-годишният специалист бе свързван и с Вердер, но тимът от Бремен отрече тези спекулации.

Томас Шааф се провали в Хановер и Айнтрахт (Франкфурт), но може да се върне в немския елит начело на Волфсбург. Той бе начело на Вердер в продължение на 14 години и има 644 мача като наставник в Бундеслигата.

Уволненият от Хамбургер Бруно Лабадия също е вариант за бъдещ наставник при уволнение на Хекинг, а бившият наставник на Херта и Аугсбург  Йос Лухукай е последният от вариантите към този момент. 50-годишният холандец бе уволнен след само 5 мача начело на Щутгарт този сезон.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!