Председателят на Съдийската комисия Петър Петров не посмя да даде коментар за така дискутираната тема дали имаше дузпа за ЦСКА срещу Левски или нямаше. Както е известно, срещата завърши при равенство 1:1, като "червените" се добраха до точката благодарение на 11-метров удар, отсъден за фаул на Боян Йоргачевич срещу Преслав Йорданов. Именно последният реализира от бялата точка.

"Не искам да коментирам дузпата в присъстевието на специалист като Марк Бата. В продължение на това, което каза г-н Бата, казах, че ще дойде точно за мача ЦСКА – Левски, бях учуден, че имаше тълкувания, че е бил повикан по спешност. Той ще бъде тук на 26 ноември следващия път, като Лудогорец и Левски играят на 30 ноември. Призоваваме всички клубове да приемат нашите международни съдии. Ние считаме, че имаме много добри рефери, които могат да свирят всички мачове. Ще има наша бригада през ноември, която ще свири световна квалификация. Постепенно мисля догодина да стигнем до съдии в Шампионската лига и Лига Европа, а също така и да имаме наши отбори в европейските турнири. Всички желаем това да се случи и роботим в тази посока", коментира Петър Петров по време на пресконференцията, която даде днес Съдийската комисия към БФС.

"Обсъждаме с г-н Бата вариантите за тези мачове. За дербито имаше варианти с Никола Попов, Георги Кабаков и други. Както един старши треньор си избира състава, така и ние. Ивайло Стоянов свири перфектно европейската младежка квалификация Чехия – Молдова. Към този момент беше в топформа. Не мислете, че се решава безотговорно. Опитахме с Таско Тасков, но явно контузията му беше тежка. Сега преценихме, че не е готов, имаше операция през юли и не е готов. Покри теста, но след 60-ата минута куца. Трябва да се възстанови, за да е във форма в плейофите. Трябва да се лекува“, добави шефът на Съдийската комисия.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига