Ник Кирьос се извини за скандалното си поведение по време на мача С миша Зверев на тенис турнира в Шанхай. Тогава австралийският тенисист демонстрира нежелание да играе, като в крайна сметка АТР му наложи наказание от 8 месеца извън корта.

„След днешното решение на ATP бих искал да използвам случая да се извиня за случилото се в Шанхай. Този сезон е доста дълъг за мен и ми се наложи да се боря с няколко контузии, както и с други предизвикателства. Азиатският тур бе особено тежък след дългата седмица в Токио, където взех титлата, но и трябваше да пътувам през целия континент, а тялото ми се предаде физически и психически в Шанхай".

"Това не е извинение и осъзнавам, че трябва да поискам прошка от феновете в Шанхай и по света, както и от организаторите на турнира, които вършат страхотна работа. Разбира се, че осъзнавам, колко важни са привържениците за успеха на нашия спорт и аз обичам да се срещам тях в различните градове, които посещавам заради турнирите. Посвещавам им много време, защото оцелявам тяхната подкрепа".

"Енергията им ме мотивира да покажа най-добрата си игра. Съжалявам, че сезонът ми ще приключи по този начин и няма да имам възможността да преследвам място във финалния Мастърс на ATP, защото това бе важна цел за мен. Разбирам и уважавам решението на ATP и ще използвам времето да се подобря на и извън корта. Наистина съжалявам и гледам напред към 2017 година.“, каза Кирьос.