Наблюдаващият ръководител на УЕФА за българските рефери Марк Бата изрази мнение, че Ивайло Стоянов правилно е отсъдил дузпа в полза за ЦСКА срещу Левски в съботното дерби между двата тима.

Както е известно, срещата завърши при равенство 1:1, като "червените" се добраха до точката благодарение на 11-метров удар, отсъден за фаул на Боян Йоргачевич срещу Преслав Йорданов. Именно последният реализира от бялата точка.

"Ако трябва да бъда точен, нарушение в наказателното поле имаше и Ивайло Стоянов правилно отсъди дузпа. Той бе заел отлична позиция и видя добре ситуацията. Беше на 6-7 метра от положението. Нека не забравяме, че съдиите взимат решение за половин секунда, а ние гледаме и анализираме няколко седмици. 

За мен решението на Стоянов е правилно, тъй като нападателят пръв игра с топката. Вратарят и защитниците при всяко положение в наказателното поле поемат известен риск. Като стоя пред вас, е много по-лесно да обясня защо е свирил дузпа. Щеше да е доста по-трудно да ви кажа защо не го е направил, ако не бе взел такова решение", заяви Бата.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига