Един от любимите рефрени на футболните фенове у нас е "Съдията, съдията, съдията педе*аст". Особено ако човекът с черно е пропуснал някоя засада или пък си затваря очите при чиста дузпа. За радост вече човекът със свирката може да е ослепителна красавица. Всички знаят Хрис Гутева. Но новата звезда на съдийството ни е 19-годишната Рени Радева. В Бургаския регион няма футболен човек, който да не знае красивата карнобатлийка. В последно време името на рефера нашумя още повече. Радева е страничен съдия в третото ниво на футбола, но наскоро беше наградена със свирка и място около играчите.

Футболът и красивите жени са като скачените съдове - не могат едни без други. Рени е олицетворение и на двете. Тя е от Карнобат, където завършва и средното си образование. Сега е студентка в Бургаския свободен университет - специалност право. Захваща се със съдийството супер случайно, докато тренира за здраве на стадиона в Карнобат.

"Ходя редовно да тичам - сутрин и вечер по 10 километра. Така при поредния ден, в който си тренирах, на стадиона беше съдийският делегат Митко Дончев. Той остана очарован, че много бягам. Оказа се, че се познава с дядо ми. След това ме попита две-три неща за футбола и ме заведе на конференция. Така започна всичко", споделя Радева в интервю за "7 дни спорт".

Именно дядото е причината Рени да заобича футбола. Той е ритал на местно ниво дълги години. Красавицата също в свободното си време облича футболния екип и играе с момчетата.

"Пипам я топката - хвали се тя. - Преди година и половина влязох като страничен съдия във "В" група. Отстрани повече ми харесва, по-спокойно ми е. Повече виждам засадите, отколкото фауловете. Забелязвам нещата и когато съм вътре на терена, но на тъча ми е по-комфортно. Имам самочувствието, че отсъждам правилно", споделя Радева.

Красавицата гледа да не обръща внимание на отношението на футболистите към нея и най-вече на подвикванията на публиката. "Нищо не може да ми повлияе. Мъжете се имат за големи разбирачи и гледат да си го изкарат на мен, защото съм жена. След 15-ата минута, като вдигна две точни засади, и ме гледат с друго око. Тогава виждат, че не си някаква хваната от гората. Често феновете ми подвикват и ме свалят. Нормално - виждат жена и плакнат окото", обяснява хубавицата.

Футболистите също не пропускат да се закачат с нея, но тя ги подминава с усмивка. "Имам си приятел и не обръщам внимание на никой друг", казва Рени.

Оказва се, че гаджето й също е футболист. Момчето играе за втородивизионния Созопол, а двамата са заедно от година. Запознават се покрай приятели, а тя по-късно разбира, че е футболист. В началото е резервирана към професията на младежа, но любовта пламва и Рени често може да бъде забелязана да краси трибуните на "Созопол Арена". Тя е и най-големият критик на гаджето си.

"Никога не му спестявам, когато е играл слабо. По-добре да го критикувам, отколкото да го вдигам, че е играл много силно, а да не е било така. Той също идва на мачове и ме критикува защо не съм дала знак за фаул, който е пред очите ми", разказва Рени.

Красавицата има амбиции да се развива в съдийството и се надява един ден да свири европейски мачове. Успехите на терена обаче не са единствените, които карнобатлийката постига. Преди да се захване със съдийството, дълго време е била мажоретка, тренирала е кикбокс, а от няколко години снове по модните подиуми.

"Дълго време бях мажоретка. Даже миналата година станахме европейски шампионки. През 2013-а пък станах мажоретка №1 на Европа на състезанието в Унгария", пъчи се Радева. Участва и в "България търси талант", където взима акъла на Асен Блатечки със своето изпълнение.

Рени е орисана да печели. Захваща се с конкурсите за красота след тежка драма в личния й живот. Прави го, за да си вдигне самочувствието, което е било принизено до нулата. "Видях случайно новина за кастинг за конкурса "Мис Влас". Отидох на конкурса, но нищо не спечелих. Оттам обаче нещо се преобърна и успехите не закъсняха", разказва хубавицата.

 

Зад гърба си вече има десетки челни места и корони във витрината си. Безспорно най-големият успех на Рени е първото място в конкурса "Кралица на Бургас 2016" през април. Съдийката смазва конкуренцията и журито безапелационно й присъжда короната. Рени ще се качи този месец на най-престижния подиум у нас - "Мис България". Амбициите й са отново за първото място.

"От мен се иска да бъда усмихната и да покажа какъв човек съм. Така и ще направя. Надявам се да спечеля. Спортът ме е научил винаги да се боря за първото място. Мога да губя, но не ми е приоритет. Поставя ли си цели, ги гоня докрай. Засега друго освен короната за първо място не признавам", предупреди "Кралицата на Бургас". Единственото, което я притеснява, е, че ще започне да се шуми много около името й, а в пресата ще излязат неверни неща, които може да разстроят близките й.

Въпреки всичките ангажименти Рени не оставя учението на заден план. Още от пети класа е решила, че ще учи за адвокат и 10 години се готви за това. "Това ми е цел №1. Устата съм, което е от най-важните неща в тази професия", казва през смях съдийката. Рени гледа на всяко едно свое хоби с голяма любов. Поставила си е високи цели както в съдийството, така и в правото.

Успех!