Берковица прие старт от шампионата по летен биатлон при децата. В състезанието участваха 130 деца във възрастови групи до 10 и до 12 години. Те мериха сили в дисциплините спринт и индивидуален старт.

Състезанието се проведе в събота и неделя в двете възрастови групи при най-малките. Перфектната организация и топлото балканско гостоприемство направиха силно впечатлените на пристигналите над 200 гости.

Всички участници бяха доволни от натрупания опит и споделени емоции, но най-доволни бяха хегемоните – клубовете на Сепарева баня и Амбарица (Троян), които участваха с 40 деца.

Цялата федерация, водена от Катя Дафовска, Надежда Алексиева и Васил Сивков бяха тук, присъстваха и големите ни звезди Радка Попова, Ирина Никулчина и и Павлина Филипова.

„От 1987 година Берковица не е била домакин на държавно първенство по зимен спорт и това е наистина голямо признание. Нашият клуб вече започва подготовката си за предстоящите стартове и разбира се за следващото издание на "Берковски олимпиец", който вече по традиция се провежда през февруари“, коментира домакинът на състезанието Павлина Филипова.