Aлександър Димитров вече не е треньор на Берое. БЛИЦ СПОРТ научи, че ръководството на клуба е съобщило на младия специалист, че раздялата между двете страни е неизбежна. Това се е случило още след загубата с 3:4 снощи от Ботев (Пловдив) в много интригуващата среща от 10 кръг на Първа лига.

Поражението доведе до поредно сътресение под Аязмото. Бесни фенове на Берое причакаха Димитров след мача и настояха той да си тръгне. Пред запалянковците треньорът уверил, че в понеделник ще депозира оставката си. Клубното ръководство още снощи "посъветвало" Димитров да си тръгва, след като на всички вече е ясно, че е нежелан на стадион "Берое".

Младият треньор, който правеше планове за бъдещето и се надяваше да получи необходимото време, докато изгради боеспособен отбор, си заминава заедно с Ивайло Йорданов, Владимир Манолков и Светослав Петров.

БЛИЦ СПОРТ научи, че тренировката днес ще бъде водена от помощник-треньора Пламен Липенски, който след раздялата с Хубчев преди месеци беше застанал временно начело на Берое. На тима предстои гостуване на Левски - в събота от 17:30 часа. Възможно е Липенски да води Берое при визитата на "Герена".

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига