Балкан (Ботевград) записа домакински успех с 3:0 над Пирин (Гоце Делчев) в мач от 11 кръг на Югозападната Трета лига. Това е втори успех на „зелените“ от началото на сезона, информира botevgrad.com.

През първите 45 минути домакините имаха няколко шанса да отбележат гол, но ударите им не бяха точни. В същото време вратарят на Балкан Едуард Мечикян спаси единственото опасно положение за гостите.

Балкан нанесе своя удар само за три минути след началото на второто полувреме. В 52-та минута Цветелин Цаковски застигна една топка, би без забавяне и след рикошет тя прехвърли вратаря на неврокопчани Янев. Почти веднага последва отлична комбинация и Иван Мишев намери включилия се в наказателното поле Симон Иванов, който бе съборен и Николай Йорданов отсъди дузпа. Мишев не сбърка от бялата точка и удвои.

Гостите веднага се хвърлиха в атака, но защитата и вратарят на Балкан вършеха много добре своята работа и блокираха удари на Хазуров, Анев и Костадинов. И при една контраатака във втората минута на 7-минутното допълнително време се стигна до трето попадение, чийто автор отново бе Цветелин Цаковски. След това домакините изпуснаха още две чисти положения за още по-изразителен успех.