Милан победи като гост Киево с 3:1 в среща от осмия кръг на италианската Серия „А” и се изравни по точки с втория Рома, но остава трети заради по-лошата си голова разлика. В следващия кръг „росонерите” приемат шампиона и лидер Ювентус, който е на върха с 21 точки и 5 повече от Милан и Рома.

През първата част на стадион „Марк Антонио Бентегоди“ чистите положения се брояха на пръсти. Все пак Юрай Куцка (44) вкара брилянтен гол от далечна дистанция и гостите се оттеглиха с преднина на почивката.

Секунди след началото на второто полувреме Джакомо Бонавентура спечели единоборство в центъра на терена и изведе М'Байе Нианг (46), който удвои аванса на „росонерите”.

Валтер Бирса (76) с прекрасно попадение от пряк свободен удар намали на 1:2, но „летящите магаренца” от Верона не успяха да се вдигнат на заключителен щурм. В последните секунди на даденото от съдията четири минути продължение на срещата влезлият в 88-ата минута Карлос Бака получи топката пред дъгата и шутира към вратата. Топката се отби в гърдите на Дарио Дайнели, който си вкара автогол и оформи крайния резултат.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"