Шефовете на Интер ще обсъждат на среща утре дали да бъде отнета капитанската лента от аржентинския голмайстор Мауро Икарди, който влезе в конфликт с феновете на отбора заради автобиографията му, която излезе тази седмица. Спортният директор Пиеро Аузилио призна след неочакваната загуба с 1:2 от Каляри днес, че утре ще се реши дали Икарди остава капитан на отбора.

В една от главите в книгата си Икарди разказва за инцидент с привържениците при загубата с 1:3 от Сасуоло през февруари 2015 година. Тифозите твърдят, че аржентинецът е излъгал при преразказа на случилото се, а се и ядосаха допълнително на твърденията му, че ще се обади на „100-ина престъпници от Аржентина, които да убият“ всеки хулиган, дръзнал да го заплашва.

Преди мача с Каляри вицепрезидентът Хавиер Санети обяви, че клубът подкрепя гледната точка на привържениците. „Казаното от Санети отразява позицията на целия клуб. Всички трябва да се фокусират върху случилото се в мача срещу Каляри, но утре ще говорим с Икарди и ще вземем своите решения“, сподели Аузилио.

„Чух какво е писал Икарди, но лично аз не съм купувал или чел книгата. Атмосферата на стадиона не помогна на отбора, а аз видях футболист, който не беше фокусиран. Целта е да оправим ситуацията. Доколкото знам, имаме вътрешен правилник и ако даден играч наруши правилата, следва наказание. Ще говорим утре с него, за да разберем доста неща вече на хладни глави“, добави спортният директор.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"