Легендата на Левски Павел Панов коментира снощния двубой между ЦСКА и Левски (1:1) и заяви, че двата тима не са отговорили на очакванията на публиката. Панов не пожела да определи битката между "сини" и "червени" като Вечно дерби, а по-скоро като дерби на София.

Вчерашната среща впечатли с много публика. Очаквах повече от отбора на Левски. Напоследък се движеха доста добре и трябваше да играят със самочувствие. Те предпочетоха да не рискуват, да играят по-затворено и им се усмихна късметът. Но за отбор като Левски не е нормално в такива мачове да се разчита на защитата, да изненадаме противника или на статични положения. Левски игра тактически. Ако някой го е страх от публиката, да не излиза на терена. Левски излезе по начина, по който искаше. Отбор, който гони шампионска титла обаче, трябва да играе по-коренно различен начин. Трябва да играят добре и в двете фази. Има още какво да се работи", заяви Панов в ефира на БНТ.

Панов не хареса и липсата на уважение от страна на "сините" играчи към тези на съперника и призова съвременните футболисти да се научат какво и как да говорят след мач.

"В интервютата играчите дават минимално значение за това какво са направили на терена. Те не знаят, че Преслав Йорданов си има име, Йоргачевич трябва да познава съперника си. Противникът трябва да се уважава. Повече концентрация върху играта, а за другите неща има кой да говори. Треньорите бяха обективни в своите мнения. Футболистите трябва да знаят какво да говорят преди мач, след мач."

Павел Панов бе категоричен, че Лудогорец е с класа над останалите отбори в Първа професионална лига.

"Те могат да се борят за титлата, но Лудогорец показва доста по-различни неща от останалите отбори. Конкурентно-способни не са само тези два отбора. Всичко трябва да се решава в директните двубои с Лудогорец, ако искат да постигнат нещо. Силните отбори в Европа не се борят само за титлата, а и за евротурнирите. В България трябва да разберат, че и там е престижът. Дано двата отбора показват по-добър футбол и следващия път да има 30-35 хиляди, вместо 20-25 хилядию", заяви Панов.

Всичко за Първа лига - ТУК
Програмата на Първа професионална лига