Анди Мъри не скри задоволството си от представянето си в последните седмици. Световният номер 2 спечели днес титлата от тенис турнира в Шанхай, като вече е само на 915 точки зад Новак Джокович.

"Напоследък играта ми се подобрява значително. Завършвам повече разигравания с волета и пласирам мощни сервиси. Ретурът винаги е бил най-силната част от играта ми, така че ако сервирам добре, автоматично си давам много шансове във всички мачове и се надявам да продължа в този дух.”

“Разликата не звучи голяма, защото можеш да прибавиш 1000 точки само от един Мастърс. Но това е само ако приемем, че Новак спре да печели мачове, което няма да се случи, защото той е най-добрият играч в света. Ако успее да отпочине и да се появи отново свеж на корта, завършекът на сезона ще бъде силен за него, защото той винаги се представя отлично в зала, и то точно в Париж и Лондон. Мисля, че той отдавна не е допускал поражение в мач в зала, така че ще бъде много трудно за мен да го изместя през тази година.”, добави британецът.