Нефтохимик 2010 атакува първата в историята Суперкупа на България по волейбол с 14-годишен и внук на легендарен футболист. Срещата между бургаския тим и шампиона Добруджа 07 е днес от 16:00 часа в зала „Васил Левски“ в Пазарджик.

Сред 14-те играчи, които вчера взеха участие в официалната тренировка на носителя на Купата на България, бяха Денис Карягин и Теди Дремсизов. 14-годишният посрещач с руски корени за първи път беше повикан при мъжете. Разпределителят Дремсизов е внук на бургаската футболна легенда Тотко Дремсизов.

Има вероятност в титулярния състав да попадне бившия национал Мартин Пенев за сметка на едно от двете бразилски попълнения – Марио Жуниор.

Треньорът на Добруджа 07 Мирослав Живков призна, че има леки проблеми с контузени играчи преди мача. Те обаче няма да се отразят на стартовия му състав. Единственият с по-тежка травма е централният блокировач Денис Чавдаров, който се възстановява от операция на коляното.

„Отново сме с млад отбор. Този път обаче искаме да запазим ядрото, което имаме, и да градим около него в следващите 2-3 години“, обясни Живков пред „Меридиан Мач“.