Дунав приема Монтана в мач от 10 кръг на Първа лига с амбицията да се върне към победите. За последно тимът от Русе спечели срещу ЦСКА в Разград с 2:0 на 11 септември. Днешният мач на „Лудогорец Арена“ срещу тима на Атанас Джамбазки започва в 20:00 часа.

"Излизаме като във всеки мач - за победа. И срещу ЦСКА, и срещу Левски, Локо (Горна Оряховица) и Монтана дават по три точки. Точките са ни много важни и трябва да ги вземем. Ще играем нашата си игра и Монтана ще се съобразява с нас. Сигурно ще има някакъв импулс при тях след треньорската смяна. Ние обаче трябва да покажем, че сме по-добрият отбор и да се върнем на победния път. Най-важни 6 този мач са трите точки", коментира пред "Тема Спорт" старши треньорът на русенци Веселин Великов.

"Гледахме мачове на съперника, разузнали сме ги добре. Имат доста качествени изпълнители - Маркиньос, Даниел Генов, Шоко, Стивън Петков, Дяков, Петър Атанасов, Андреас Васев, Сергей Георгиев... играчи с много опит. Мястото, на което се намира в момента Монтана, не е реално. Това са играчи, които могат да направят труден живота на всеки един отбор", добави младият наставник на Дунав.

Единственият, който пропуска срещата за драконите, е бранителят Нуриддин Давронов. Той е в Русия, където си вади работна виза. На линия вече са Тейнур Марем и новото попълнение Сами Аясс, който обаче почти сигурно ще остане резерва.

"Надявам се за тези две седмици да съм туширал напрежението у футболистите. Те безспорно имат качества, които по една или друга причина досега не успяват да разкрият. Време е да го направят. Очаква ни тежък мач, от който трябва да се опитаме да измъкнем нещо. Не смятам, че има с какво да се изненадат двата отбора. Надявам се да покажем по-спокойна и по-рационална игра. Да няма притеснение в момчетата от положението, в което се намираме. Да играят освободено, нахъсано и със самочувствие", коментира Джамбазки.

От началото на сезона в Първа лига Монтана записа само една победа - при домакинството си на Нефтохимик (2:1) и един равен на старта срещу Левски на „Герена" - 0:0. Слабите резултати доведоха до освобождаването на наставника Стевица Кузмановски. Първоначално се смяташе, че Джамбазки ще е временен вариант, но кметът на Монтана Златко Живков заяви, че ще му бъде даден по-сериозен картбланш.

ДУНАВ – МОНТАНА

Днес от 20:00 часа
Разград, „Лудогорец Арена“
Съдия: Тихомир Алексов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Резултат с изображение за фк дунавДунав: Луков, Джалилов, Патев, Милчев, Ат. Атанасов, Раденцов, Д. Димов, Юл. Ненов, Шопов, А. Огнянов, Будинов
Контузени: няма
Наказани: няма

Резултат с изображение за фк монтанаМонтана: Хр. Иванов, Шоко, Михов, Чапаев, Мурадов, Д. Генов, Коруджиев, Чипев, А. Васев, Маркиньос
Контузени: Контохристос, К. Дяков, Бала
Наказани: няма

Баланс: нямат играни мачове в елита

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига