Шампионът Ювентус победи трудно у дома Удинезе с 2:1 в среща от 8-ия кръг на Серия "А" и записа четвърди пореден успех.

В 25-ата минута Марио Манджукич пропусна от изгодна позиция, пращайки топката над вратата на гостите, които изненадващо поведоха пет минути по-късно. Тогаа защитниците на Ювентис подариха топката на Якуб Янкто, който със силен удар преодоля Джанлуиджи Буфон за 0:1. "Бианконерите" веднага се втурнаха да изравняват и в 34-ата минута Стефан Лихтщайнер пропусна след извеждащ пас на Пауло Дибала, който все пак се разписа в 43-ата минута от фаул за 1:1.

Играчите на Масимилиано Алегри продължиха да имат инициативата и в 51-ата минута получиха право да изпълнят дузпа. Алекс Сандро финтира Родирго де Паул в наказателното поле и бе препънат. Дибала пък реализира от бялата точка за пълния обрат – 2:1. В 61-ата минута Алекс Сандро получи топката на задната греда, но малко не му достигна да се разпише. До края на мача пропуски направиха Хуан Куадрадо за домакините и Сирил Теро и Сапата от гостите.

След успеха си Ювентус остава на върха във временното класиране с 21 точки и вече води с 5 точки на втория Рома. Удинезе записа трета поредна загуба и заема 17-о място със 7 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!