Реал (Мадрид) спечели повече от убедително с 6:1 при визитата си на Бетис в мач от осмия кръг на Примера дивисион. Въпреки това „белият балет” остана на второ място във временното класиране, отстъпвайки на градския съперник Атлетико (Мадрид) само по голова разлика.

Срещата на „Бенито Виямарин” в Севиля започна с гол за гостите още в 4-ата минута, когато Тони Кроос центрира от статично положение, а защитникът Рафаел Варан с глава вкара в мрежата на Бетис. Две минути по-късно Кристиано Роналдо направи голям пропуск на два метра от голлинията. В 14-ата Марсело центрира към втората греда, Бейл стреля с глава след плонж и уцели близкия страничен стълб.

Едва в 31-ата минута гостите стигнаха до втори гол. Хоакин загуби топката, Кроос я отне и подаде към свободния Карим Бензема, който я насочи по земя към близкия ъгъл за 0:2. Осем минути по-късно и Марсело се разписа за 0:3, като останаха съмнения за засада при рикошет преди това след удар на Бензема. В последната 45-а минута на първата част Иско направи резултата 0:4 след бърза контраатака и асистенция на Пепе.

След почивката играчите на Зинедин Зидан се отпуснаха и в 51-ата минута Пепе трябваше да чисти топката пред голлинията. Четири минути по-късно Пепе сбърка подаване и резервата Алваро Сехудо беше изведен сам срещу Кейлор Навас, за да отбележи за 1:4. Бързо гостите си върнаха преднината от четири гола, след като в 62-ата минута Иско се разписа за втори път в мача след центриране на Роналдо.

В 78-ата минута дойде и редът на Кристиано Роналдо да се разпише. Португалецът получи пас от Алваро Мората, напредна мощно и вкара в близкия ъгъл за 1:6. До края на мача нямаше повече попадения.

След успеха си Реал е втори с 18 точки, колкото има и лидерът Атлетико. Двата тима от Мадрид имат точка преднина пред Севиля и 2 пред Барселона. Бетис е 15-и с 8 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!