Уест Хям спечели с 1:0 при визитата си на Кристъл Палас в лондонския сблъсък от осмия кръг в английската Висша лига. Това бе първа победа за "чуковете" като гост и общо втора от началото на сезона.

Гостите поведоха в 19-ата минута, когато Аарън Кресуел центрира в наказателното поле на Кристъл Палас, където Мануел Лансини отблизо се разписа.

Съдията Мартин Аткинсън отсъди дузпа за „орлите” в добавеното време на първата част, след като Анджело Огбона фаулира Кристиан Бентеке в наказателното поле на Уест Хям. Потърпевшият Бентеке обаче пропусна дузпата, пращайки топката в аут. Нападателят на домакините изпусна и още една невероятна възможност в заключителните секунди на първото полувреме, когато след центриране в наказателното поле отправи удар с глава и топката срещна дясната греда на вратата на Адриан.

След почивката в 56-ата минута Димитри Пайе от гостите отправи хубав удар, но вратарят Стив Манданда спаси. Аарън Кресуел бе изгонен в 75-ата минута и „чуковете” завършиха мача в намален състав. В добавеното време на срещата Бентеке сотправи удар с глава, но Адриан спаси.

С успеха си Уест Хям се изкачи на 15-а позиция във временното класиране със 7 точки. Кристъл Палас е осми с 11 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА