Нефтохимик победи като домакин Славия с 2:0 в среща от десетия кръг на Първа лига. Това бе първи успех за треньора Христо Янев начело на „шейховете”. Любопитен факт е, че в началото на сезона той започна със същия резултат срещу Славия като наставник на ЦСКА.

Гостите започнаха по-активно и пропуски в началото направиха Сердер Сердеров и Божидар Васев. Последваха положения за Нефтохимик, като най-чистите от тях пропиляха Николай Дюгеров, Георги Пашов и Иван Минчев.

В 44-ата минута Нефтохимик поведе. Бившият нападател на Левски Венцислав Христов се справи с Омар Абуд и се разписа от малък ъгъл след самостоятелна акция.

След почивката в 53-ата минута Йордан Йорданов проби пред наказателното поле и изведе Емануел Манев, който финтира защитник и вкара за 2:0.

В 65-ата минута дойде най-чистото положение за Славия. Николай Димитров шутира от пряк свободен удар от 20 метра, но топката кацна на горната греда и излезе в аут. Две минути по-късно Георги Пашов намери Сердер Сердеров на точката на дузпата, но ударът на последния мина встрани от вратата. В 75-ата минута далечен удар отправи Георги Йомов, но топката среща тялото на защитник на домакините.

В 87-ата минута Станислав Маламов се озова на стрелкова позиция и шутира от около 7-8 метра, но вратарят на гостите Марио Кирев отрази.  

След втория си успех за сезона Нефтохимик е 12-и със 7 тички. Славия записа шесто поражение и заема десета позиция с 10 точки.

НЕФТОХИМИК - СЛАВИЯ 2:0
1:0 Венци Христов (44), 2:0 Емануил Манев (53)


Резултат с изображение за нефтохимикНЕФТОХИМИК: 1. Георгиев, 26. Хомей, 2. Велков, 25. Грънчов, 3. Малинов, 8. Дюлгеров, 22. Манев jalt.jpg (70 smqna.jpg 19.Орачев) , 13. Йорданов, 21. Огнянов (78 smqna.jpg 17.Руменов jalt.jpg ), 89. Маламов, 91. Христов (83 smqna.jpg 15.Петков)
Старши треньор: Христо Янев

Slavia SofiaСЛАВИЯ: 12. Кирев (к), 4. А. Христов, 8. Васев (56 smqna.jpg 10.Карабельов), 9. Сердеров, 11. Пашов, 15. Христов, 24. Домовчийски (73 smqna.jpg 19.Кръстев), 27. Мартинов, 66. Омар, 73. Минчев (46 smqna.jpg 35.Йомов), 77. Димитров
Старши треньор: Александър Тарханов

 

Бургас, стадион: “Лазур”
Главен съдия: Никола Попов (София)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 svirkata.jpg Начало на мача.
8 - Първа сериозна възможност за гол. Сердер Сердеров се измъкна зад защитата на Нефтохимик и шутира, но в тялото на вратаря Янко Георгиев.
12 - Удар на Божидар Васев е избит от вратаря на домакините Янко Георгиев.
14 - Николай Дюлгеров от Нефтохимик отправи диагонален удар и топката премина покрай вратата на гостите.
25 - Венци Христов нахлу до крилото до до аутлинията и центрира успоредно, но нямаше играч на Нефтохимик, който да засече топката, а Петко Христов я изби.
28 - Бившият играч на Левски Николай Димитров шутира от дистанция, но топката мина на около метър встрани от вратата на домакините.
30 - Страхотен шанс за Нефтохимик. Станислав Маламов нахлу в наказателното поле и финтира Георги Пашов, но шутира покрай вратата.
40 - Сердер Сердеров нахлу по дясното крило и центрира в наказателното поле. на Нефтохимик, а Иван Минчев засече топката с глава, но тя излезе в аут.
44 - ГОООЛ! Нефтохимик повежда в резултата. Бившият нападател на Левски Венцислав Христов се справи с Омар Абуд и се разписа от малък ъгъл след самостоятелна акция.
45 - Край на първото полувреме.

46 svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
53 - ГОООЛ за Нефтохимик! Йордан Йорданов проби пред наказателното поле и изведе Емануел Манев, който финтира защитник и вкара за 2:0.
65 - Чудесно положение за Славия. Николай Димитров шутира пт пряк свободен удар от 20 метра, но топката кацна на горната греда и излезе в аут.
67 - Георги Пашов намери Сердер Сердеров на точката на дузпата, но ударът на последния мина встрани от вратата.
75 - Далечен удар на Георги Йомов, но топката среща тялото на защитник на домакините.
87 - Добра ситуация за Нефтохимик. Станислав Маламов се озова на стрелкова позиция и шутира от около 7-8 метра, но Марио Кирев отрази.
90+4 - Край на мача. Нефтохимик спечели срещу Славия с 2:0 за първаи успех под ръководството на Христо Янев.

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програмата на Първа професионална лига