Следващият съперник на Лудогорец в група „А” на Шампионската лига Арсенал надви у дома Суонзи с 3:2 в среща от осмия кръг на английската Висша лига и се изравни по точки на върха с Манчестър Сити, който завърши 1:1 като домакин на Евертън.

Тио Уолкът (26, 33) с две попадения даде комфортна преднина на „топчиите”, но исландецът Гилфи Сигурдсон (38) намали още преди почивката и върна надеждите на „лебедите” за нещо повече при визитата им в Лондон.

След почивката празнуващият рожден ден Месут Йозил (57) сам си подари гол след пас на Алексис Санчес и възстанови преднината от две попадения за „артилеристите”. Борха Бастон (66) обаче след пас на Моду Бароу се разписа за 3:2 и направи мача отново интригуващ. Четири минути по-късно домакините останаха в намален състав, след като швейцарският национал Гранит Джака получи директен червен картон. До края на мача други попадения не бяха реализирани и футболистите на Арсен Венгер се поздравиха с победата.

С успеха си Арсенал събра 19 точки и се изравни с лидера във временното класиране Манчестър Сити, завършил 1:1 у дома с Евертън. „Топчиите” отстъпват на „гражданите” само по голова разлика. Суонзи е под чертата  на 18-а позиция с 4 точки.

Следващият мач на Арсенал е домакинство срещу Лудогорец в Шампионската лига следващата сряда от 21:45 часа българско време.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА