Кьолн победи у дома Инголщад с 2:1 в среща от седмия кръг на германската Бундеслига и се изкачи на втора позиция във временното класиране, доближавайки се на 2 точки от лидера Байерн, който се издъни и завърши 2:2 при гостуването си на Айнтрахт (Франкфурт). Антони Модест (28, 39-дузпа) вкара двата гола за „козлите”, а Лукас Хинтерзеер (90-дузпа) се разписа за гостите в самия край. Така Кьолн събра 15 точки и излезе на втора позиция. Инголщад е последен с 1 точка.

Хофенхайм също записа домакинска победа в регионалния сблъсък срещу Фрайбург с 2:1. Сандро Вагнер (34) изведе домакините напред в резултата, а Флориан Нидерлехнер (77) изравни. Хърватинът Андрей Крамарич (81-дузпа) донесе трите точки за Хофенхайм, който е пети в класирането с 13 точки. Фрайбург заема десета позиция с 9 точки.

Шалке 04 стигна до 1:1 при визитата на бившия тим на треньора си Маркус Вайнциръл Аугсбург. Набил Бенталеб (65) след пас на Ерик-Максим Чупо-Мотинг даде преднина на гостите от Гелзенкирхен, а Даниел Байер (77) изравни за швабите от Бавария след подаване на Гойко Качар. Така Аугсбург събра 8 точки, които му отреждат 12-а позиция във временното класиране. Шалке 04 е 15-и с 4 точки.

Борусия (Мьонхенгладбах) и Хамбургер пък направиха 0:0 и поделиха по точка. Андре Хан в 21-ата минута и Ларс Щиндъл в 65-ата минута пропуснаха дузпи за домакините. В 25-ата минута гостите останаха в намален състав, след като Клебер Райс получи директен червен картон, но численото превъзходство на терена не помогна на Мьонхенгладбах да стигне до успеха. След равенството „жребците” са осми с 11 точки, а „червените шорти” от Хамбург заемат предпоследната 17-а позиция с 2 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!