Байерн записа второ поредно равенство в германската Бундеслига, след като завърши 2:2 при визитата си на Айнтрахт (Франкфурт) в среща от седмия кръг.

Баварците поведоха с гол на холандеца Ариен Робен (10) след асистенция на Давид Алаба и задържаха преднината си почти до края на първата част. Малко преди почивката обаче унгарецът Саболч Хусти (43) изравни за 1:1.

След почивката играчите на Карло Анчелоти продължиха да доминират и отново излязоха напред в резултата с гол на Йошуа Кимих (62), възползвал се от асистенция на Матс Хумелс. Три минути по-късно голмайсторът на домакините до този момент в мача Хусти си изкара втори жълт картон и бе изгонен. Това трябваше да улесни задачата на гостите, които обаче допуснаха изравняване. Мексиканският халф Марко Фабиан (78) изравни за 2:2 след пас на Томоти Чандлър и донесе точката на „орлите”.

След равенството Айнтрахт е седми с 11 точки, а Байерн остава лидер със 17 и 2 повече от втория Кьолн, както и на три пред третия Херта. Борусия (Дортмунд) е едва на четвърта позиция с 13 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!