Монтана замина с група от 18 футболисти за утрешното си гостуване на Дунав в мач от 10 кръг на Първа лига. Двубоят започва в 20:00 часа и ще се играе на „Лудогорец Арена“ в Разград.

Новият треньор на Монтана Атанас Джамбазки няма да може да разчита на титулярния ляв бек Христос Кондохристос, на опитния полузащитник Костадин Дяков и на бразилския нападател Данило Соуса Монис-Бала. Гръцкият защитник се оплаква от болки в кръста, Дяков е с травма на коляното, а Бала има разтежение на бедрото.

Голмайсторът на тима Стивън Петков все още не е възстановен от контузията, получена в мача с Локомотив (Горна Оряховица), но попадна в групата и почти сигурно ще остане на резервната скамейка. Като титуляр в центъра на защитата пък се очаква да започне провлеченият през миналата седмица 19-годишен юноша на ЦСКА Юлиян Чапаев.

„Дунав е добър отбор и колектив. Повечето футболисти играят от дълго време заедно, което според мен е в основата на техните успехи до момента. Отборът е съставен от българи, което е похвално и е добре за българския футбол. Независимо дали играем с Дунав или с ЦСКА ние трябва максимално да се потрудим, за да взимаме максималното от предстоящите до края на годината двубои и по този начин да не изоставаме от преките ни съперници. В оставащите срещи ще преценим и на кого можем да разчитаме за в бъдеще”, заяви Атанас Джамбазки.

ГРУПАТА НА МОНТАНА
Вратари: Христо Иванов, Ивайло Василев;
Защитници: Гилерме да Соуса-Шоко, Раиф Мурадов, Иван Михов,Тихомир Трифонов, Юлиян Чапаев;
Халфове: Маркос Марконьос, Даниел Генов, Иван Иванов, Николай Чипев, Георги Коруджиев;
Нападатели: Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Петър Атанасов, Стивън Петков, Андреас Васев, Фернандо да Силва

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига