Двама германски национали са били отстранени от отбора по-рано от предвиденото, след като са предизвикали пожар в хотел. Инцидентът е станал при посещението на немските национали до 19 години за европейски квалификации в Албания.

Провинилите се играчи са Идриса Туре и Витали Янелт, които се състезават за новия член на Бундеслигата РазенБалшпорт (Лайпциг). Заради гафа двамата не взеха участие в мача на Германия срещу Ейре (4:0) в четвъртък, въпреки че бяха в групата при победата с 3:2 над Албания на 8 октомври)

Според информация на „Билд“ противопожарната система в хотелската стая на Туре и Янелт е подала сигнал. Служителите на хотела в Албания са влезли в стаята, докато Туре и Янелт са били на тренировка. Те са предотвратили разпространението на пожара, който е бил предизвикан от наргиле.

„За съжаление имаше инцидент с хора, които не се държаха като професионалисти. Фактите са ясни. Нямахме друг избор, освен да пратим играчите у дома заради недисциплинирано поведение. Консултирахме се и с клуба, в който двамата играят“, коментира Франк Крамер – треньор на германския национален отбор до 19 години.