В продължение на пет дни на Националния тенис център най-добрите 8 състезатели във всяка възрастова група от 12 до 18 години, както при юношите, така и при девойките, си оспорваха първото място в отделните категории.

Всички победители в DEVIN Masters ще имат възможността да участват в турнир по избор в Европа или САЩ през 2017 година. Наградата е осигурена от "DEVIN" АД, като компанията ще покрие разходи в размер на 1000 лв. на състезател.

Безспорно най-яркият участник в престижната надпревара през годините е Калоян Вълчев. Състезателят на ТК "Черно море Елит" игра своя пети финал в турнира и си тръгна с чек за четвърти път, този път при 18-годишните. По неговите стъпки върви и Елена Тренчева (ТК Малееви), която зае първото място в някоя от възрастовите групи за трети пореден път. Миналогодишната шампионка до 12 г. Дария Радулова (ТК Августа Траяна) пък триумфира в категорията до 14 г.

В събота ще стане известна и последната шампионка в тазгодишното издание на надпреварата. За първата позиция при девойките до 12 г. ще спорят Денислава Глушкова (ТК Дема) и Джулия Златева (ТК Тича). Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев ще хвърли жребия за срещата, която ще започне около 12.00 часа. Преди това министър Кралев ще постави началото и на тенис празник за деца с аутизъм.