Време е за една от най-дългоочакваните битки в българския шампионат. Днес в 16:30 часа на националния стадион "Васил Левски" един срещу друг се изправят ЦСКА и Левски. Двубоят между двата родни гранда е от 10-ия кръг на Първа лига.

Срещата се очаква с огромен интерес, като напрежението около мача се усеща от дни. "Сините" влизат в дербито като лидер във временното класиране с 23 точки. "Червените" пък заемат 4-а позиция със 17 пункта.

Преди срещата от лагерите на двата тима обявиха, че са напълно наясно със залога за този мача. В ЦСКА се надяват, че един успех над големия съперник ще вдъхне увереност на играчите и треньорския щаб, и отборът ще тръгне нагоре.

На обратния полюс са в "синия" клуб. Левски е в серия от осем поредни победи във всички турнири и със сигурност ще иска да зарадва феновете с още една такава и то срещу ЦСКА. Настроението при 26-кратните шампиони е приповдигнато, а очакванията на привържениците големи. 

В двата отбора нямат големи проблеми с наказани или контузени играчи. Символичните домакини няма да разчитат на Давид Симоа, който е наказан за два мача. Борис Галчев пък не попадна в групата. За сметка на това Преслав Йорданов е сред избраниците на Йорданеску.

Илиан Мицански и Галин Иванов са аут за Левски. Двамата са с травми и не попаднаха в групата на Люпко Петрович. Там обаче е Хеан Деса, който се възстанови от контузия. 

Резултат с изображение за цскаЦСКА - ЛЕВСКИРезултат с изображение за пфк левски
днес от 16:30 часа по Диема Спорт HD
София, "Васил Левски"
Съдия: Ивайло Стоянов

 

Вероятни състави:

ЦСКА: Китанов, Манолев, Перес, Чорбаджийски, Недялков, Пинто, Бумал, Виана, Педро, Арсенио, Кулма
Треньор: Едуард Йорданеску

Левски: Йоргачевич, Минев, Пиргов, Ал. Александров, С. Александров, Косадинов, Де Ноойер, Анието, Прохазка, Нар, Адениджи
Треньор: Люпко Петрович

Баланс между двата отбора: 185 мача, 59 победи за ЦСКА, 46 равенства, 80 победи за Левски - г.р. 236 - 266

Баланс между двата отбора за първенство: 137 мача, 49 победи за ЦСКА, 36 равенства, 52 победи за Левски - г.р. 190 - 190

Как ще завърши мачът ЦСКА - Левски?

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига