Борусия (Дортмунд) се издъни у дома, завършвайки 1:1 с Херта в първия мач от седмия кръг на германската Бундеслига. Двата тима приключиха мача в намалени състави, след като първо Емре Мор от домакините получи директен червен картон в 84-ата минута, а след това в 90-ата минута и голмайсторът на гостите в тази среща Валентин Щокер последва съдбата му.

През първата част вестфалци очаквано доминираха на своя „Сигнал Идуна Парк”, но така и не успяха да преодолеят отбраната на гостите от Берлин.

След почивката в 51-ата минута Валентин Щокер даде преднина на „старата дама”, възползвайки се от извеждащо подаване на Ведад Ибишевич. В 66-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг беше изведен зад защитата на берлинчани, и прехвърли технично вратаря Ярстейн, но топката срещна гредата. В тази ситуация бе отсъдена засада.

Домакините получиха идеална възможност да изравнят в 77-ата минута, но звездата им Пиер-Емерик Обамеянг изпусна дузпа, отсъдена за игра с ръка на Харагучи и спасена от норвежкия вратар на Херта Руне Ярстейн. Все пак три минути по-късно Обамеянг поправи грешката си, засичайки на празна врата пас на Осман Дембеле за 1:1.

В 84-ата минута страстите на терена се разгорещиха и Емре Мор от домакините получи директен червен картон. Гостите не се възползваха от численото си преимущество на терена и също завършиха мача в намален състав, след като в 90-ата минута Валентин Щокер също видя червения цвят на картона заради груб фаул.

След равенството Борусия (Дортмунд) остава на трета позиция с 13 точки, а Херта е на второ място с 14 точки преди останалите срещи от кръга. Лидер с 16 точки и мач по-малко е Байерн.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!