Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп и нападателят на Тотнъм Хьон-Мин Сон записаха имената си в историята на английската Висша лига.

Както е известно, 49-годишният специалист бе избран за мениджъ на месец септември във Висшата лига. Така обаче той стана първият германец, който получава приза за мениджър на месеца в елита на Англия. Клоп изпревари в допитването Хосеп Гуардиола (Манчестър Сити), Арсен Венгер (Арсенал), Маурисио Почетино (Тотнъм) и Алън Пардю (Кристъл Палас).

За играч на месец септември е отличен пък южнокорейският национал Хьон-Мин Сон от Тотнъм. Той вкара 5 гола през септември и стана първият азиатец в историята, който печели тази награда във Висшата лига.

Джордън Хендерсън вкара гола на месец септември за 2:0 при победата на Ливърпул с 2:1 срещу Челси. Това бе и една от трите победи на Юрген Клоп и възпитаниците му през септември за спечелване на максималния брой точки през този месец. Ливърпул е четвърти във временното класиране и само на 2 точки от лидера Манчестър Сити. В следващия си мач мърсисайдци срещат Жозе Моуриньо и компания от Манчестър Юнайтед в голямото дерби на английския футбол. Мачът на „Анфийлд” е в понеделник от 22:00 часа българско време.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!