Лудогорец спечели с 3:1 при визитата си на Пирин в Благоевград в мача от 10-ия кръг на Първа лига. Така първенецът на България заради поредна доза самочувствие преди важната визита на Арсенал в група „А” на Шампионската лига идната сряда от 21:45 часа българско време на „Емиратс” в Лондон. Козмин Моци (7-дузпа), Джонатан Кафу (23) и автогол на Александър Башлиев в 79-ата минута донесоха трите точки на гостите. Изравнително попадение за домакините пък в началото на мача бе отбелязал Даниел Младенов (15) с глава.

Шампионите започнаха по-активно и още в 7-ата минута поведоха, след като Козмин Моци се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Красимир Косто срещу откъсналия се сам срещу него Джонатан Кафу.

Домакините от Благоевград реагираха бързо и в 15-ата минута изравниха чрез Даниел Младенов, който засече с глава центриране от корнер на Тони Тасев и не остави никакви шансове за Владислав Стоянов – 1:1.

Лудогорец отново се втурна в атака и в 23-ата минута отново върна преднината си. Натанаел напредна отляво и центрира, а Румен Сандев сгреши и не изчисти топката както трябва. Джонатан Кафу се възползва от грешката на бранителя и с глава вкара за 1:2. Гостите продължиха да доминират в следващите минути, но не материализираха превъзходството си с ново попадение.

В края на първата част домакините опитаха натиск, но първо удар на Станислав Костов от дъгата пред наказателното поле премина на сантиметри покрай вратата, а след това Натанаел направи шпагат и блокира шут на Тони Тасев, нахлул опасно в пеналтерията на гостите.

 

Веднага след почивката хубава комбинация между Марселиньо и Вандерсон можеше да завърши с гол, но след удара на последния Красимир Костов се намеси и след това топката се удари в страничната греда, преди да излезе в корнер. В 59-ата минута след скоростна атака на гостите Вандерсон отправи силен удар от близка дистанция, но Красимир Костов спаси и изби топката в корнер. Футболистите на Георги Дерменджиев продължиха да диктуват събитията на терена, а домакините опитваха късмета си с редки контраатакуващи действия.

В 79-ата минута гостите убиха тотално интригата в мача. Влезлият като резерва Джоди Лукоки нахлу отляво в наказателното поле на домакините, а в опита си да му отнеме топката Александър Башлиев си отбеляза автогол за 1:3. При ответната атаката след удар на Владислав Златинов топката опъна мрежата на вратата на гостите, но от външната страна. В 87-ата минута и Тони Тасев имаше шанс да намали преднината на гостите, след като се озова сам срещу Владислав Стоянов, който обаче отрази удара му.

До края на мача не се случи нищо интересно и след спечелените три точки Лудогорец остава втори с 22 точки. Пирин прекъсна серия от три поредни победи и заема осма позиция с 13 точки преди останалите срещи от кръга.

ПИРИН - ЛУДОГОРЕЦ 1:3
0:1 Козмин Моци (7-дузпа), 1:1 Даниел Младенов (15), 1:2 Джонатан Кафу (23), 1:3 Александър Башлиев (79-автогол)

Резултат с изображение за пирин благоевградПИРИН: 76.Красимир Костов jalt.jpg, 21.Александър Башлиев, 27.Костадин Ничев, 6.Орлин Старокин, 4.Кристиян Кощрна, 24.Антон Костадинов jalt.jpg (85 smqna.jpg 16.Венцислав Бенгюзов), 3.Румен Сандев, 7.Тони Тасев (89 smqna.jpg 18.Юлиян Попев), 15.Димитър Благов (74 smqna.jpg 9.Владислав Златинов), 11.Даниел Младенов , 19.Станислав Костов
Резерви: 12.Веселин Ганев, 18.Юлиян Попев, 28.Васил Божинов, 16.Венцислав Бенгюзов, 9.Владислав Златинов, 10.Ндуйе Мойеци, 29.Алешандре Ханс
Старши треньор: Стефан Генов     


ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 6.Натанаел, 27.Козмин Моци, 5.Паломино, 18.Светослав Дяков jalt.jpg, 12.Абел Анисе jalt.jpg , 84.Марселиньо, 93.Върджил Мисиджан jalt.jpg (69 smqna.jpg 92.Джоди Лукоки), 88.Вандерсон (83 smqna.jpg 28.Клаудиу Кешеру), 22.Джонатан Кафу
Резерви: 1.Милан Борян, 32.Игор Пластун, 10.Кампаняро, 92.Джоди Лукоки, 28.Клаудиу Кешеру, 8.Лукас Саша, 11.Педро Жуниор-Кишада
Старши треньор: Георги Дерменджиев    

Благоевград, стадион "Христо Ботев"
Съдия: Георги Кабаков

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 svirkata.jpg Начало на мача.
3 - Лудогорец владее повече топката.
6 - ДУЗПА за Лудогорец! Вратарят на Пирин Красимир Костов фаулира откъсналия се сам срещу него Джонатан Кафу и съдията Георги Кабаков посочи бялата точка.
7 - ГОООЛ за Лудогорец! Козмин Моци е точен от 11-метровия наказателен удар.
14 - Тони Тасев от домакините центрира от фаул и бранителите на гостите изчистиха в корнер.
15 - ГОООЛ за Пирин! Тони Тасев центрира от корнер и Даниел Младенов изравни с глава за 1:1.
18 - Удар на Абел Анисе от гостите, но покрай вратата на Пирин.
22 - ГОООЛ за Лудогорец! Натанаел напредна отляво и центрира, а Румен Сандев сгреши и не изчисти топката както трябва. Джонатан Кафу се възползва от грешката и с глава вкара за 1:2.
27 - Даниел Младенов проби по лявото крило, след което опита центиране, но топката излезе в аут.
30 - Върджил Мисиджан от гостите изпадна в положение на засада, след като бе изведен зад отбраната на Пирин.
32 - Вандерсон получи подаване отляво от Марселиньо, но шутира неточно над вратата на домакините.
35 - Лудогорец опитва натиск в полето на тима от Благоевград
38 - Станислав Костов от домакините опита удар от воле, но прати топката над вратата на Владислав Стоянов.
44 - Красив удар на Станислав Костов от дъгата пред наказателното поле на гостите, но топката мина покрай вратата.
45 - Тони Тасев нахлу в наказателното поле на Лудогорец, но Натанаел блокира последвалия удар и топката излезе в корнер.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - Комбинация между Марселиньо и Вандерсон, който отправи удар, но след намеса на Красимир Костов топката се удря в близката греда и излиза в корнер.
55 - Нищо запомнящо се в последните минути на терена.
59 - Скоростна атака на гостите и удар на Вандерсон, но Красимир Костов избива в корнер.
65 - Станислав Костов от домакините изпадна в положение на засада.
72 - Станислав Костов излиза сам срещу Владислав Стоянов, но отново е в засада.
76 - Появилият се като резерва малко преди това Владислав Златинов шутира от пряк свободен удар пред наказателното поле, но вратарят на гостите Владислав Стоянов спасява.
78 - ГОООЛ за Лудогорец! Резервата Джоди Лукоки проби отляво в наказателното поле на домакините и стигна почти до аутлинията, където в опита си да му избие топката Александър Башлиев си вкара ефектен автогол за 1:3.
79 - При ответната атака Владислав Златинов шутира, но топката опъва мрежата на вратата на гостите от външната страна.
87 - Златинов изведе Тони Тасев сам срещу вратаря Владислав Стоянов, който обаче отрази удара на футболиста на домакините.
90+2 - Удар на Орлин Старокин, но покрай вратата на гостите.
90+3 - Край на мача. Лудогорец победи Пирин в Благоевград с 3:1.

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА