Ръководството на полицията се закани да действа безкомпромисно преди и по време на дербито ЦСКА - Левски. От СДВР също отговориха на "сините" относно притесненията им за утрешния мач на "Васил Левски".

Както е известно, привърженици на 26-кратните шампиони заяви, че органите на реда са говорители на боса на "червените" и са били  са били заплашени, че ще им бъдат взети транспарантите, насочени към определени хора.

От СДВР допълниха още, че ако частната фирма, която е наета да охранява феновете на ЦСКА, не се справи, то полицията ще се намеси.

"Няма да коментираме коментари на свободни хора. Ако някой приема присъствието на полицията като провокация, значи няма добри намерения. Навсякъде по света всички искат да има полиция, даже си плащат, а само тук не е така", обявиха от полицията.

"Ангажиран е целият ресурс на столична дирекция. Ще се действа без компромис към всеки нарушител на реда. Ще има присъствие на полицията и на стадиона, но то ще е минимално. Ако преценим, че частната фирма не се справя, поемаме нещата. През последните години публиката в такъв мач е около 20 000, но сме готови и за пълния капацитет на стадиона."

Как ще завърши мачът ЦСКА - Левски?

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига