Феновете на хандбалната игра могат да бъдат доволни от програмата за предстоящия 5-и кръг от шампионата при мъжете и 2-ия кръг от женското направление. За първи път от началото на новия сезон ще се изиграят общо 11 мача в различни градове из цяла България.

Двубоят Добруджа - Локомотив се очертава да бъде дербито при силния пол. Срещата е в Добрич, като със сигурност и фактора домакинство ще бъде предимство за момчетата на Георги Андреев, които започнаха кампанията с два поредни успеха, за да се стигне до загубата от Фрегата в миналия кръг с 2 гола разлика.

Гостите от Варна продължават със силната игра и от три мача имат пълен актив точки. Двата големи хандбални съперника през последните години излизат в спортната зала на Езиковата гимназия във Варна в съботния ден. Спартак приема Фрегата, които тази година имат коренна промяна в клубната политика и залагат на свои кадри от ДЮШ. Бургазлии започнаха сезона с две загуби, докато „соколите” измъкнаха драматичен успех с 1 гол разлика на Пирин в Гоце Делчев в миналия кръг. Не по-малко интересно ще бъде и в другите срещи, защото всеки един от клубовете може да поднесе изненада като домакин или гост.

Програмата за 5-и кръг:
15 октомври 2016 г. (събота)
15:00 Добруджа (4) – Локомотив (Варна) (1)
15:00 НСА  (6) – Чардафон (3)
17:00 Спартак (Варна) (2) – Фрегата (Бургас) (9)
16 октомври 2016 г. (неделя)
15:00 Осъм (7) – Пирин ГД  (8)
15:00 Левски (гр. Левски) (5) – Локомотив (ГО) (10)
* В скоби са местата на отборите във временното класиране.

При жените ще се изиграят мачовете от 2-ия кръг на първенството, а  най-горещо се очертава да бъде в Шумен, където едноименният тим посреща Бъки от Габрово. Шуменки загубиха като гост на Свиленград, но със сигурност в предстоящата среща ще покажат по-различна игра пред своята публика. Гостенките от Бъки започнаха шампионата с домакински  успех над Ники спорт и с играта си дадоха сериозна заявка за успешно представяне през сезона. Хандбалистките на Етър 64, които в първия кръг победиха с 25 гола разлика Поморие гостуват в Сливница на Ники спорт, като това е единствената среща при дамите в неделния следобед.

Ето и програмата при жените, 2 кръг:
15 октомври 2016 г. (събота)
15:00 Поморие – Свиленград  
15:00 Шумен’98 – Бъки
16 октомври 2016г. (неделя)
15:00 Ники спорт  (Сливница)– Етър’64