Британският тенисист Анди Мъри ще се заеме със задачата да вкара "в пътя" лошото момче Ник Кирьос. 21-годишният австралиец постоянно приковава вниманието върху себе си с издънките си. Те пък му носят солидни глоби и затвърждават имиджа му.

Последната изцепка на Кирьос бе по време на мача със Саша Зверев от Мастърс в Шанхай. Австралиецът умишлено се предаде в двубоя и отнесе глоба в размер на 13 500 паунда.

„Говоря си с него за всякакви неща – тенис, спорт, баскетбол. Ако той пожелае някой път да ме попита нещо, очевидно ще съм отворен да си поговорим. Не е хубаво да виждаш млади момчета под светлините на прожекторите да правят грешки и да изпитват трудности, докато вършат неща, които в крайна сметка ще ги наранят“, коментира Мъри, който е близък с Кирьос.

„Когато мисли само за играта, Кириос е много вълнуващ и владее всички удари. Много е талантлив. Не е толкова лесно да привличаш толкова внимание на такава крехка възраст. Някои играчи имат трудности да се справят с напрежението“, добави британецът.