Новият собственик на футболния клуб Левски Спас Русев ще помага на волейбола в родния си град Перник, твърди "7 дни спорт". Както вече стана ясно, бизнесменът изгледа финала на турнира "Борис Гюдеров" между Миньор и Пирин (Разлог), спечелен с 3:1 (20:25, 25:20, 25:15, 25:17) от домакините.

Освен Спас Русев, на трибуните беше и президентът Георги Първанов, но неговото присъствие е по-скоро очаквано. Сам запален волейболист, Първанов от години подпомага финансово развитието на любимия си спорт в града, а племенникът му Петър Първанов е президент на Миньор и зам.-председател на местния общински съвет.

Сред перничани волейболният шеф е известен като собственик на яхта по европроект, откъдето идва и прякорът му Пепи Яхтата. Между вуйчо и племенник седеше Мина Николова - новият президент на Националната волейболна лига, наследила на поста покойния Румен Янчев. Тя е бивш финансов директор на "Нова трейд" - компанията концесионер на водата "Бачково", един от генералните спонсори на българския волейбол в последните три години.

С оглед на засиленото ВИП присъствие в залата домакините от Миньор се бяха погрижили да има и културно-музикална програма. На почивките деца пееха руски песни. Новият треньор на перничани Стоян Гунчев - Чугуна не спря да се усмихва по време на целия турнир, а публиката го награди с бурни аплодисменти.

В първия кръг на започващото другата седмица първенство в Суперлигата Миньор (Перник) посреща (Арда Кърджали).