Две години по-късно ЦСКА и Левски подновяват битката помежду си. Днес от 16:30 часа "червени" и "сини" се сблъскват на "Васил Левски". Пред БЛИЦ СПОРТ три от светилата в родния футбол дадоха мнението си преди мача. Вижте какво казаха Георги Василев - Гочето, Стефан Грозданов и Кирил Ивков:

ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ:

- Кой е фаворит за сблъсъка в събота и защо?
- Не бих се ангажирал да кажа кой ще победи. Когато играят Левски и ЦСКА, винаги могат да станат изненади. Избягвам да кажа нещо, което е до болка познато като клише - да, интересен сблъсък ще бъде. Дълго време не сме го гледали. Двата отбора се подготвят сериозно, мотивирани са. Левски от доста дълго време вече върви във възходяща линия и не допуска грешки. ЦСКА обаче също стабилизира играта си и има предпоставики за сериозно дерби в събота.

- Вашата прогноза - точен резултат?
- Не съм по прогнозите, но бих казал, че Левски е по-спокойният отрбор в момента, по-уравновесеният. При тях има повече синхрон в действията, докато ЦСКА лъкатуши. На "Армията" се правят промени, но пък имат индивидуалисти, които във всеки един момент могат да решат изхода от дербито.

- Кой ще бъде героят в събота?
- Трудно е да го предвидим. Дано да бъде българин.

СТЕФАН ГРОЗДАНОВ:
 
- Кой е фаворит за сблъсъка в събота и защо?
- Няма фаворит в това дерби. Много пъти отборът в по-слаба форма е побеждавал. Всичко може да се случи, когато играят ЦСКА и Левски. "Сините" като отбор в момента са по-добре построени. Имат по-добър стил на игра поради причината, че този състав се подготвя доста време вече. А ЦСКА е в период на преустройство, на налучкване на нещата. "Червените" имат нелоши футболисти - както чужденци, така и българи. Но им е нужно още време, за да се сработят. В това отношение леко предимство има Левски към момента, но това нищо не значи. ЦСКА притежава футболисти, които могат да решат мача във всеки един момент.

- Вашата прогноза - точен резултат?
- Смятам, че ще станем свидетели интересен двубой. Прогнозирам равенство - 1:1.

- Кой ще бъде героят в дербито?
- Този, който вкара гола и реши мача. Сигурно ще има и антигерой. И в двата отбора играят доста чужденци, но се надявам българин да блесне.


ГЕОРГИ ДИМИТРОВ - ДЖЕКИ:

- Кой е фаворит за сблъсъка в събота и защо?
- Нямам представа кой е фаворит и кой ще спечели. Сложна история. Гледам им мачовете, но нищо не мога да ви кажа. Труден за прогнозиране мач, не се наемам. Много се говори, но съвсем в друга насока. За футбол почти нищо не се коментира.

- Вашата прогноза - точен резултат?
- Нямам идея. Понякога човек има шесто чувство, но сега нямам.

- Кой ще бъде героят в дербито?
- Винаги съдията е героят. Надявам се днес да не бъде така. Но по принцип виждате, че футболистите са на заден план. След всеки мач слушаме оправдания, все съдията им е виновен и на двата отбора. Постоянно пишат декларации. Предлагам да се съберат декларациите на двата клуба и така да се пресметне резултатът. Тогава ще видим кой е победителят. Аз дори не знам дали навремето партизаните са писали толкова много.


КИРИЛ ИВКОВ:

- Кой е фаворит за сблъсъка в събота и защо?
- Дербито почти никога не е било предсказуемо. Аз съм играл много мачове срещу ЦСКА, в които те са били в по-добро състояние, а ние сме ги побеждавали, както и обратното се е получавало. За фаворит не може да се говори, важна е нагласата. Моментното състояние никога не е влияело. В момента Левски се представя по-добре, а ЦСКА по-зле. Искам Левски да победи, дай Боже да се случи.
 
- Вашата прогноза - точен резултат?
- Не знам колко точно, важното е трите точки да бъдат за Левски. Сигурно ще е с един гол разлика. По-добре грозна победа, отколкото красива загуба. Очаквам качествен и интригуващ двубой.

- Кой ще бъде героят в дербито?
- Герой ще е целият отбор - този, който победи. Дано вкараме гол повече от ЦСКА. Заслугата ще бъде на целия отбор и на треньорския състав. Искам българин да се превърне в герой. Знаете, че много критики съм отправял към чужденците, които не заслужават кой знае какво внимание. В Левски минаха много слаби футболисти. Като чуя "свободни агенти" и вече се плаша. Бабатунде Адениджи обаче го харесвам. Показва, че има добри качества, непредсказуем е. Дано вкара на ЦСКА.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ