Полезни, здравословни и качествени - така накратко могат да се определят продуктите на изложителите на Sofia Sport & Healthy Life. Организаторите от Виа Експо отправят покана към представителите на бизнеса, които търсят делови партньори и искат да обновят своя продуктов асортимент. Изявата е насочена и към крайните потребители, активно спортуващи и грижещи се за здравето си, и към хора, целящи да променят начина си на живот.

Излез навън и влез във форма
Спортът и аутдор активностите у нас придобиват все по-голяма популярност. Вносители ще покажат спортна екипировка за фитнес, лека атлетика, бягане и за спортове в зала, ортопедични стоки, апарати за физиотерапия и рехабилитация. Любителите на природата и екстремните спортове ще могат да се запознаят с актуалните колекции от трекинг и ловни обувки, палатки, спални чували и раници, ветроустойчиви якета, ролери, скейтбордове, лонгборди, тротинетки, кънки за лед и др.

Новост за българския пазар са иновативни машини за вибротерапия, професионален анализатор на телесния състав и импулсна магнитотерапия - Renaissance - един от най-безопасните и най-ефективни физикални лечебни методи на XXI. век.

Интерес ще предизвика карта за достъп до различни спортни дейности, която работодателите могат да предоставят на своите служители като допълнителна социална придобивка.

Качество от България
Производители ще покажат натурални етерични масла от диворастящи билки и розово масло за медицинска козметика и хранителни добавки. На колективния щанд на Българската асоциация Биопродукти и на Дружеството за защита на птиците ще бъдат предложени био и натурални храни, мляко, козметика, мед и др. Ценителите на виното ще опитат вино с био малини с неповторим вкус и аромат. Сред продуктовите експонати ще има свежи и трайни млечни изделия, лиофилизарни храни и закваски с гарантиран брой живи микроорганизми, хрупкави оризовки - диетичен заместител на хляба. Бирената мая набавя на човешкия организъм витамини, незаменими аминокиселини и минерали. Като новатор може да се определи български производител на органични продукти от микроводорасли за стимулиране на естествените процеси на организма и стволовите клетки.
 
Нови предложения от фирми вносители
Интерес ще предизвикат 100% натуралното рибено масло от Норвегия, капки от цветни есенции срещу емоционален дисбаланс, дехидратирани плодове и зеленчуци, съдържащи минерали и витамини. Посетителите ще се запознаят с биологично активни добавки към храната, Smart Food, козметични средства, пробиотици и хранителни гелове. Изложители ще популяризират биоинформационни препарати, създадени на принципите на древната китайска медицина, постиженията на фитотерапията и хомеопатията, както и аюрведични билкови продукти от Непал, Индия и Бутан.

Положителен заряд на изложението ще даде съпътстващата програма:
- На Специална зона ще бъдат представени центрове за фитнес и йога занимания, програми за отслабване, здравни услуги, профилактика и възстановяване.

Програмата по дни:
14 октомври: Предизвикателства, свързани с физическа активност; Биоинформационни продукти, хранителни добавки, козметика и ветеринарни добавки; Масаж и гимнастика за бебета; Първи стъпки в индийските танци; Йога; Мястото на медицината в грижата за здравето и спортната подготовка; Движението е здраве
 
15 октомври: Как да живеем активно и пълноценно поне до 120?; Ползите от йога; Тае бо; Карате; Фехтовка; Бели денс;  Храната - ключът към здраве, младост и дълголетие; Как да се грижим за лицето си?; Йога в офиса; Народни танци

За кой е Sofia Sport & Healthy Life?
За участниците на ритейл пазара - търговци на едно и дребно, за ХОРЕКА канала, корпоративни клиенти, спортно-възстановителни центрове, центрове за красота, спортисти, инструктори, треньори, крайни потребители от всички възрасти, грижещи се за здравословния си статус, деца, бременни, хора със здравословни проблеми и др.

Входът за изложението е свободен.

За повече информация: Виа Експо - www.viaexpo.com
Медийни партньори: в. Доктор, Блиц Спорт, Информационна агенция Блиц и Здраве.то