Аржентински клуб получи нареждане да оправи кривото си игрище, на което играе от почти 30 години. Петодивизионният Линиерс домакинства на собствения си стадион от 1987 година.

Оказа се, че едната половина на игрището е по-къса от другата, а формата въобще не е правоъгълна, каквито са изискванията на ФИФА. Аржентинската футболна федерация постави срок на Линиерс да оправи формата на терена до 15 декември. В противен случай стадионът ще бъде затворен.

Президентът на клуба Марсело Гомес обяви пред медиите, че управата е разбрала за проблема, след като са се появили снимки на терена от въздуха в „Гуугъл Мапс“. Треньорът на тима Сесар Агире не счита, че формата на игрището е някакъв голям проблем.

„От години играем на този терен и сме се адаптирали към него. Вероятно противникът се нуждае от няколко минути да свикне, но не мисля, че нестандартната му форма дава някакво тактическо предимство“, призна Агире.

Вицепрезидентът на Линиерс Мигел Нарваес обясни как се е стигнало до неправилната форма на терена.

„Историята започва преди 30 години. През 1984-85 година няколко ентусиасти купуват 7,5 хектара, за да направят терена. Те започват работа и поставят тревата. Когато започнали с очертанията не са разполагали със съвременните лазерни технологии и са опъвали въженце, за да направят чертите. Явно не са се справили добре с правите ъгли. Сега работим по оправянето на проблема“, разкри Нарваес.