Капитанът на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров навършва днес 36 години. Ръководството на клуба честити празника на своя голмайстор, като му пожелава най-вече здраве и да продължава все така да радва с изявите си всички локомотивци.

Мартин отдавна се е превърнал в емблематична фигура за феновете от "Лаута". С любимия си черно-бял екип нападателят печели единствената до момента шампионска титла на Локомотив, както и Суперкупата на страната през 2004 година.

Освен това Камбуров става 4 пъти голмайстор на България със "смърфовете" (2004, 2005, 2014 и 2016), а веднъж печели този приз и с Локомотив София (2009).

Капитанът на Локомотив има вече 178 попадения на своята сметка в "А" група, което му осигурява пето място във вечната ранглиста на голмайсторите. Така Камбуров вече е само на 7 гола от легендата Христо Бонев. Зума е четвърти в класацията. Пред него са Динко Дерменджиев (194), Наско Сираков (196) и Петър Жеков (253).

Камбуров има 16 мача и 1 попадение за националния отбор на България.

Роденият в Свиленград талант е юноша на Ботев (Пд). Освен за родния си клуб и Локомотив (Пд), Мартин Камбуров е играл още за Свиленград, Спартак (Плевен), Ал Ахли (ОАЕ), Астерас (Триполис, Гърция), Локомотив (София), Далиен (Китай) и ЦСКА.

Екипът на БЛИЦ също честити празника на голмайстора и му желае най-вече здраве и още голове във вратите на противниците!