Треньорът на Пирин (Благоевград) Стефан Генов даде пресконференция преди домакинството на шампиона Лудогорец. Двубоят от 10 кръг на Първа лига е утре от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев". Генов гледа реално на нещата и коментира, че "орлетата" няма как да се надиграват с класния съперник.
 
"Няма по–голяма мотивация от това, че играем срещу участник в Шампионската лига. Изключително труден съперник. Излизаме срещу най- силния отбор в групата. В същото време това е тим, който ти позволява да играеш футбол и се надявам да се представим по най-достойния начин. В никакъв случай няма да се надиграваме с Лудогорец, защото едва ли ще успеем. Знаем силните и съответно слабите страни на гостите, но за съжаление нямаме този потенциал да се възползваме от техните слабости“, каза Генов.

В паузата в първенството от контузия не успя да се възстанови Стилиян Николов. Той ще пропусне мача с Лудогорец, но ще бъде на линия за гостуването на Славия. Според Генов разградчани имат 25 напълно равностойни футболисти. „Не виждам в това дали ще играят с титулярите или ще запазят част от футболистите за мача с Арсенал. Познавам много добре стратегията на работа в Лудогорец и знам, че за всяка среща Дерменджиев излиза с оптималния състав“, беше категоричен треньорът на Пирин.

Относно съдийското назначение, Генов бе лаконичен: „Георги Кабаков го познавам много добре и мисля, че ще се справи с този мач“.

Междувременно лошото време провали две тренировки на "орлетата", но днес те имат възможност да направят генерална репетиция за мача утре. От ръководството на гостите не са заявили за организирано посещение на мача от страна на техни фенове. Цената на билетите е 5 лева.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига