Футболистите и треньорите на Ботев (Враца) ще дарят част от премиите си в мача срещу Етър на 6-годишната Йоана от Велико Търново, която се бори с рак. Инициативата е на треньора на врачанския тим Бойко Величков.

„Футболът не е война, а феномен, който събира на стадиона хора с различни съдби. Едни от зрителите са щастливи, други – идват, за да се разтоварят от напрежението и стреса. Но футболът може да бъде и благороден феномен, когато е в подкрепа на хора в нужда. Затова с футболистите ми решихме, ако спечелим премии в предстоящия мач срещу Етър в понеделник, да ги дарим на 6-годишната Йоана. Знаем, че това дете се бори с тежко онкологично заболяване и бяхме впечатлени от това, че преди няколко мача публиката от Велико Търново събра известна сума в негова подкрепа. Бихме искали и ние, от Ботев (Враца), да се включим в тази кампания, защото такива каузи заслужават подкрепа“, обяви Бойко Величков пред „Конкурент“.

Дербито на деветия кръг във Втора лига е в понеделник на стадион „Ивайло“. Този мач се явява продължение на сблъсъците между „болярите“ и врачани за първото място в миналогодишното първенство на Северозападната „В“ група.

„Нека покажем, че съперничеството на терена не винаги води до война, а резултатът от него може да стане пример за подкрепа на благородни каузи, като тази в името на живота на 6-годишната Йоана“, допълни треньорът на Ботев (Враца).

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА - ТУК