Аржентинската легенда на световния футбол Диего Армандо Марадона сподели, че неговият сънародник и звезда на Барселона Лионел Меси с нищо не е по-добър от големия си конкурент и голмайстор на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, както и обратното не важи.

„Гледам цялото първенство. Гледам всички първенства и всичко. Лео и Кристиано са по-добри от останалите. За Лионел съм казвал много пъти и ми е вече отегчително да го повтарям, че той не трябва да спечели световната купа, за да се счита за феномен. Стига с това! Ако нямате кой да критикувате, че не пее химна, оставете го на мира. Хлапето има пълното право да се откаже, както го направи това лято. Добре. И след това на колене го молиха да се върне, а го критикуват както преди. Каква е тази история?”, попита риторично Марадона в интервю пред „Марка”.

„За мен „Златната топка” не се връчва правилно. Не съм любител на голмайсторите, но през 2014 година финалисти за наградата бяха Кристиано, Меси и Нойер. Трябваше германецът да спечели отличието, а не Роналдо. Нойер спечели тогава световната купа. Но  обратно към сравнението. Не мога да кажа, че Меси е нещо повече от Кристиано и обратното. Обичам и двамата. Бих ги взел в моя отбор, защото притежават страхотни качества”, допълни легендарният аржентинец, който е притеснен за бъдещето на аржентинския футбол след Меси, тъй като не вижда млади играчи от родината му да бъдат продавани, за да се развиват в Европа.

Марадона счита, че Неймар е другото голямо име в Барселона след Меси, а от Реал (Мадрид) отличава още Лука Модрич и Мората след Роналдо, спечелил европейската титла с Португалия.

Легендарният аржентинец коментира и бившия наставник на Барселона и настоящ мениджър на Манчестър Сити: „Гуардиола е феноменално момче. Много ми е симпатичен. Но няма как да ме накарат да повярвам, че той е създал тики-така. Този стил си е творение на Йохан Кройф. Той беше пионерът“.