Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Руни най-вероятно играе последния си сезон с екипа на „червените дяволи”. Босовете на клуба се чудят как да се отърват от 30-годишния нападател да не плащат огромната му заплата от 300 000 паунда на седмица, твърди „Мирър”.

Рууни не се представя на ниво от началото на тази кампания и първо мениджърът на Юнйатед Жозе Моуриньо го прати на пейката, а след това Рууни загуби титулярното си място и в националния тим на Англия. Феновете на „трите лъва” го освиркаха при домакинската победа срещу Малта (2:0) и той игра като резерва в края при визитата срещу Словения (0:0) в световните квалификации.

Договорът на Рууни с „червените дяволи” е за още 20 месеца, но Юнайтед ще се опита да му намери купувач още следващото лято. Варианти пред нападателя са китайската Суперлига и американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС), като и в двете първенства инвестират в последно време сериозни средства в бивши звезди от европейската футболна сцена. Бивши звезди от Висшата лига като Стивън Джерард (ЛА Галакси) и Франк Лампард (Ню Йорк Сити) вече се подвизават в МЛС и печелят съответно по 80 000 и 75 000 паунда на седмица.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!