Тайсън Фюри официално се отказа от световните си титли по бокс за професионалисти в тежка категория на версиите WBO (Световна боксова организация), WBA (Световна боксова асоциация) и IBO (Международна боксова организация), които спечели след победата над Владимир Кличко през ноември миналата година

28-годишният боксьор отлага два пъти защитата на титлите си, а през септември се провали на допинг тест. Фюри даде положителен резултат за употреба на кокаин и по-късно само призма за употреба на наркотици, които му помагали да преодолява депресивни състояния.

"Не мога да защитавам титлите си в този момент и взех трудно и емоционално решение официално да овакантя поясите. Пожелавам на следващите претенденти всичко най-добро. Предстои ми поредно житейско изпитание след битката на ринга с Владимир Кличко. Ще се боря докрай", сподели Фюри.

Според световните агенции доброволният отказ от поясите най-вероятно означава, че британецът е постигнал договорка да получи нов шанс да ги спечели, след като се изчисти от наркотиците.