Старши треньорът на Левски призова да бъде дадено време на новия собственик Спас Русев да се запознае със ситуацията в клуба.

"Два пъти съм се срещал и разговарял със Спас Русев. Преди всичко той е добър човек и умен разбира се. Той има нужда от време да се запознае със ситуацията в Левски, в клуба като цяло, а ние можем да му помогнем с добри резултати на терена, за да изпълни целта си - Левски да стане още по-силен клуб", коментира сръбският специалист пред "Диема Спорт".

"Нормално е след 7 години без титла и купа новият собственик да каже, че това е целта пред нас. Ние ще се опитаме с добри резултати и използвайки слабостите на нашите противници, да постигнем тази цел. Да, Лудогорец като отбор, като класа сигурно е над нас, но ако ние сме едно цяло, като един юмрук, ако запазим чудесната атмосфера между играчите, които са като едно семейство, то и с помощта на нашия собственик, и с честна борба – можем да станем шампиони", убеден е той.

"Много работа свършихме от лятото насам, преминахме и през доста трудни дни. Имахме и контузени футболисти, бяхме подложени и на некоректно отношение от страна на някои журналисти – и аз, и моят щаб. Но оттогава до ден днешен не сме загубили мач. За повечето важното е да се търси сензацията, да се оплюе някого, да се смачка – важното е да се продава вестника и по този начин се пишат статиите. Иначе това, което успяхме да постигнем до днес, е заслуга на целия треньорски щаб, не само аз имам принос за добрите резултати. Но сега тепърва започва по-тежкото – дадохме на левскарите в България надежда, дадохме им вяра относно техния любим Левски. Трябва да работим още по-сериозно и ние, и футболистите, а те трябва да са наясно и да знаят как и защо сме стигнали до тази първа позиция, на която сме в момента. Защото сега ни предстои по-трудното – да я задържим и да продължим да печелим следващите си мачове", каза още Люпко Петрович.

АНКЕТА: Вечно дерби ли е мачът ЦСКА - Левски в събота?

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига