Бившият селекционер на националния отбор Станимир Стоилов каза, че в представителния тим се е насъбрал много негативизъм и именно по тази причина Ивайло Петев е избрал да продължи кариерата си в Динамо (Загреб). Той определи Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров като "последните мохикани" в отбора.

„В националния отбор има негативизъм. Ивайло Петев отиде в сериозен клуб, където може да развие своите идеи. Критиките тук не го удовлетворяваха. Той иска себераздаване. Това е единственото, което можеш да искаш от този отбор. Националният отбор е заложник на клубния футбол“, каза той пред "Диема Спорт".

„Последните мохикани бяха Бербатов, Мартин и Стилиян Петров. Покрай тях имаше и други футболисти. Това беше последната надежда. Някога ще се класираме, но по потенциал отстъпваме на топ-страните, а е немислимо и средно-европейското ниво. Заблуждаваме играчите, че играят добре. А те изгарят в шампионат, който не отговаря на средно-европейски критерии. Ако отборите ни се доближат да Лудогорец, може да се мисли за някаква класа“, добави той.

„Ако след първия гол срещу Франция бяхме вкарали и втори имаше някакъв шанс. Иначе беше въпрос на време. Който и компонент да хванеш, те са по-добри. От 100 мача ще завършим 1-2 наравно. Ясно е как ще завършат тези мачове. Начинът, по който развиваме клубния футбол, ни показва къде ни е мястото. Максимално сме насочени на изток в чужбина, а не на запад. Трябва да повишим критериите към играчите в клубовете“, е мнението на Стоилов.

"Журналистите не искат да видят реалностите. Вече всички играят на хубави терени и осветление. Тотално са занемарени ДЮШ. Ако искаш да си собственик на клуб, трябва да завишиш критериите, както в Лудогорец. Тази година те повече наблягат на резултата, което ще се окаже впоследствие проблем за тях. На „Герена“ загубиха тотално. В квалификациите на ШЛ като игрово поведение не им се получаваше. Но всички трябва да се равняват по това, което прави Лудогорец. Като професионализъм, дори като разходи. Тежко ще е на Лудогорец с ДЮШ. Ще минат няколко години, докато изкарат първите играчи, които отговарят на критериите на Лудогорец. В други отбори по-лесно ще се наложи млад играч“, изрази възгледите си Мъри Стоилов.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​