Българският футболен съюз предприе изненадваща треньорска смяна в националния отбор по футзал. БЛИЦ СПОРТ научи, че Иван Стоилов е заменен от Димитър Пантев, на когото ще асистира Бойко Косев.

"Радвам се, че имах възможност да работя със страхотни момчета, каквито са състезателите ни по футзал, и да защитаваме заедно честта на България! Желая Ви успех, момчета! Успех и на Митко Пантев, и на Бойко Косев", сподели вече бившият селекционер на националния ни отбор по футзал Иван Стоилов.

Любопитното е, че младият специлиалист е свален от пост, въпреки че под негово ръководство България не записа нито една загуба в официален мач. От май 2014 година, когато застана начело на националния отбор, Стоилов води тима ни в две квалификации. Записахме 2 победи и 1 равенство в пресявките за Европейското, а за Световното бяхме на крачка от класиране след равенства с Швейцария и Финландия (групата беше от три отбора, само победителят си осигури квота).

"Благодаря и на колегите, с които работих: Свилен Иванов - помощник-треньор, Велизар Христов - кинезитерапевт, Георги Ценов - лекар, и разбира се мениджър Grassroots за България Андрей Петров, който пряко отговаряше за ресор футзал", добави амбициозният специалист.

"Смятам, че вече имаме доста балансиран и добре играещ футзал отбор. Опитахме се да дадем шанс на много млади и нови състезатели. Надявам се колегите след нас да го доразвият и да постигнем нещо по-значимо в бъдеще. И разбира се, да се погледне на спорта по-сериозно, да има повече лагери, контролни срещи, добро и силно вътрешно първенство, което ще гарантира по-добро бъдеще за играта у нас", добави Иван Стоилов пред БЛИЦ СПОРT, който е играещ треньор на един от водещите ни клубове - УНСС.

Новият треньорски тандем в националния отбор пък стана петкратен шампион на България с Гранд Про. Бойко Косев беше ключов играч на варненския отбор под ръководството точно на Димитър Пантев. Последният беше начело на националите ни по футзал и преди 3 години.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ