Най-силният шампионат по хокей на лед тази нощ се подновява за пореден път. Рицарите от ледената площадка ще се борят за Купа Стенли в юбилейния стотен сезон (99-и игрови) на НХЛ. Битката за един най-известните спортни трофеи започва нощес, а редовният сезон ще продължи до 9 април 2016 г. Плейофите стартират три дни по-късно.

Специалната Стогодишна класика на 1 януари ще се играе на „Би Ем Оу Фийлд“, стадионът на ФК Торонто от МЛС, където Торонто Мейпъл Лийфс ще приеме Детройт Ред Уингс. Предвидени са още три мача на открито. На следващия ден Сейнт Луис Блус играе с Чикаго Блекхоукс в традиционната Зимна класика. Мачът ще бъде на бейзболния „Буш Стейдиъм“, който е дом на Сейнт Луис Кардиналс. Първият мач на открито за сезона ще бъде на 23 октомври, когато Уинипег Джетс е домакин на Едмънтън Ойлърс на „Инвесторс Груп Фийлд“. На 25 февруари Питсбърг Пингуинс посреща Филаделфия Флайърс на „Хайнц Фийлд“, където мачовете си играе Питсбърг Стийлърс.

62-рото издание на Мача на звездите ще се проведе в „Стейпълс Сентър“ в Лос Анджелис, където мачовете си играе местният хокеен тим Лос Анджелис Кингс, както и баскетболните Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс. През този сезон Едмънтън Ойлърс ще играе вече в новата си зала „Роджърс Плейс“. Тимът напусна досегашния си дом „Нордленд Колизиъм“, където играеше от 1974 година.

Новият сезон на НХЛ тази нощ стартира с два канадска сблъсъка: Отава Сенатърс – Торонто Мейпъл Лийфс и Едмънтън Ойлърс – Калгари Флеймс. Има и калифорнийско дерби: Сан Хосе Шаркс – Лос Анджелис Кингс. В четвъртия мач от програмата Чикаго Блекхоукс приема Сейнт Луис Блус.

Ето какво подготви и тази година БЛИЦ СПОРТ за всички хокейни маниаци:

КРАТЪК ПРЕГЛЕД НА ВСИЧКИ ОТБОРИ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА

ИЗТОЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

901.jpg

АТЛАНТИЧЕСКА ДИВИЗИЯ

БОСТЪН БРУИНС
bos.jpgПрез миналия сезон: 42 победи, 31 загуби, 9 поражения след продължения или дузпи; не участва в плейофите
Какво ново: Тимът се подсили с нападателите Дейвид Бейкс и Райли Неш, а взе и Антон Худобин за резервен вратар, но не помогна с нищо на защитата си, управлявана от 39-годишния ветерен Зведо Хара. Бейк наниза 21 гола през миналия сезон за Сейнт Луис Блус и се очаква да запълни празнината от напускането на Луи Ериксон, който през миналия сезон беше вторият най-резултатнен играч на Бруинс с 63 точки.
Очакванията: През лятото Бостън не направи достатъчното, за да предотврати пропускането на плейофите за трети пореден сезон.

БЪФАЛО СЕЙБЪРС
bufa.jpgПрез миналия сезон: 35 победи, 36 загуби, 11 поражения след продължения или дузпи; не участва в плейофите
Какво ново: Година след като взе в състава си втория избор в драфта Джак Айхел и спечелилия Световната купа с Канада Райън О'Райли, сега „сабите“ прибавиха в нападение и бившия голмайстор на Ню Йорк Айлъндърс Кайл Окпосо, който има средно по 61 точки за последните три сезона. Бившият хокеист на Флорида Пантърс Дмитри Куликов ще прибави стабилност на отбраната. Шведският вратар Андерс Нилсон беше привлечен с целта Бъфало да има стабилна смяна на често контузващия се титуляр Робин Ленер.
Очакванията: След значителния прогрес през втората част на миналия сезон, сега целта е достигане до плейофите. Въпреки че в състава си Бъфало има още кусури за изчистване, има поводи за оптимизъм за новия сезон.

ДЕТРОЙТ РЕД УИНГС
detr.jpgПрез миналия сезон: 41 победи, 30 загуби, 11 поражения след продължения или дузпи; отпадна в първия кръг на плейофите
Какво ново: Павел Дацюк се завърна в Русия и остави дупка в нападението на Детройт. В клуба се надяват, че Франс Нилсен, привлечен като свободен агент от Ню Йорк Айлъндърс, ще запълни празнината. Очакванията в Ред Уингс са и свързани и с привличането на Томаш Ванек, който трябва да подсили представянето на тима в ситуациите на числено предимство, където Детройт имаше 13-а успеваемост в НХЛ през миналия сезон.
Очакванията: Играчите от основното ядро на Ред Уингс са година по-стари и по-бавни. Няма да е изненада, ако през този сезон Детройт сложи край на участието си в плейофите в 25 поредни години.

ФЛОРИДА ПАНТЪРС
През миналия сезон: 47 победи, 26 загуби, 9 поражения след продължения или дузпи; отпадна в първия кръг на плейофите
Какво ново: „Пантерите“ направиха един от най-добрите си сезони, но през лятото извършиха доста промени – включително издигането на генералния мениджър Дейл Талън в по-голяма управленска длъжност и повишаването на досегашния му асисент Том Роу. Защитникът Ерик Гудбрансон, разглеждан и като опция за капитанската лента, беше пратен във Ванкувър. Напуснаха и бранителите Брайън Кембъл, Уили Мичъл и Дмитри Куликов. Кийт Яндъл беше привлечен от Аризона, докато Арън Екблад получи продължаване на договора. В тима имаше още доста промени и това вече предизвиква интерес към представянето на Флорида.
Очакванията: Надеждите са, че тимът ще направи стъпка нагоре, но реалността сочи, че това е съвсем различен отбор от миналогодишния, който впечатли с представянето си.

МОНРЕАЛ КАНЕЙДИЪНС
mont.jpgПрез минали сезон: 38 победи, 38 загуби, 6 поражения след продължения или дузпи; пропусна плейофите
Какво ново: Вратарят Кери Прайс е здрав и ще получи по-голяма закрила от канадския национал Шей Уебър, който замени Пи Кей Събан в отбраната. Алекс Галченюк получи доверието да ръководи нападателна тройка с Макс Пачорети и Брендън Галахър. Нападението беше подсилено с привличането на руския стрелец Александър Радулов от ЦСКА (Москва), както и на Андрю Шоу от Чикаго.
Очакванията: Ако Прайс остане здрав през целия сезон, Монреал може да бъде претендент за титлата.

ОТАВА СЕНАТЪРС
ota.jpgПрез миналия сезон: 38 победи, 35 загуби, 9 поражения след продължения или дузпи; пропусна плейофите
Какво ново: И тук имаше доста промени. Новият генерален мениджър Пиер Дорион започна работа още в деня след края на миналия сезон и уволни треньора Дейв Камерън. Замени го с Ги Буше. Целият треньорски екип беше подновен. В състава също имаше промени. Нападателят Мика Зибанеджад беше пратен в Ню Йорк Рейнджърс в замяна на ветерана Дерик Брасард. Крилото Алекс Чиасон и защитникът Патрик Уиркош напуснаха.
Очакванията: Собственикът Юджийн Мелник предприе големите промени с цел участие в плейофите.

ТАМПА БЕЙ ЛАЙТНИНГ
През миналия сезон: 46 победи, 31 загуби, 5 поражения след продължения или дузпи; загуби финала на Източната Конференция
Какво ново: Всичко ново в Тампа е добре познато старо. Да започнем със Стивън Стамкос. Най-желаният свободен агент, който НХЛ е имал през последните години. След като изслуша куп оферти от другите отбори, той реше да остане в Лайтнинг срещу нов осемгодишен договор за 68 милиона долара. След като си гарантира Стамкос, генералният мениджър Стив Айзерман не губи време и задържа защитника Виктор Хедман, който получи осемгодишен контракт за 63 милиона. С наличието на Стамкос и Хедвам, обвързани с дългосрочни договори, основата на Тампа Бей Лайтнинг е гарантирана поне за голяма част от следващото десетилетие.
Очакванията: Загуба от Чикаго Блекхоукс на финала през 2015 година. Поражение в седмия мач на финала на Източната Конференция от Питсбърг Пингуинс през миналия сезон. Сега целта е ясна – Купа Стенли, а това е във възможностите на отбора.

ТОРОНТО МЕЙПЪЛ ЛИЙФС
През миналия сезон: 29 победи, 42 загуби, 11 поражения след продължения или дузпи; не участва в плейофите
Какво ново: Преди всичко в клуба има надежда, а това е нещо, което отдавна липсваше в „Еър Канада Сентър“. Оптимизмът се дължи на привличането на младия Остън Матюс, избран под № 1 в драфта и впечатлил с изявите си по време на Световната купа. Като прибавим и наличието на Мич Марнър, избран в първия кръг на драфта преди година, както и присъствието на вратаря Фредерик Андерсен – бъдещето на Торонто наистина изглежда светло.
Очакванията: Желанието може би е свързано с участието на плейофите, но много по-важно е до каква степен Матюс и Марнър ще развият таланта си в първия си сезон в НХЛ.

 

ДИВИЗИЯ МЕТРОПОЛИТЪН

КАРОЛИНА ХЪРИКЕЙНС
caro.jpgПрез миналия сезон: 35 победи, 31 загуби, 16 поражения след продължения или дузпи; пропусна плейофите
Какво ново: Хърикейнс се опитват отново да се върнат сред силните отбори под управлението на генералния мениджър Рон Френсин. Клубът взе нападателя Теуво Теравайнен след сделка с Чикаго, която включваше и ветерана Брайън Бикел. Лий Стемпняк и Виктор Салберг бяха привлечени като свободни агенти. Нападателят Виктор Раск подписа шестгодишно удължение на договора си. Мнозина очакваха, че вратаряг Кем Уорд ще напусне, но той беше задържан в клуба. Каролина прогресира под ръководството на треньора Бил Питърс, но трябва да направи стъпка напред.
Очакванията: За последно Каролина Хърикейнс игра в плейофите през сезон 2008/09 и сега целта е прекъсване на негативната серия.

КЪЛЪМБЪС БЛУ ДЖАКЕТС
columb.jpgПрез миналия сезон: 34 победи, 40 загуби, 8 поражения след продължения или дузпи; пропусна плейофите
Какво ново: Треньорът Джон Торторела пое отбора след слабия старт на миналия сезон, но не успя да класира Кълъмбъс за плейофите. Нападателят Райън Джонсън беше пратен в Нешвил в замяна на стабилния защитник Сет Джоунс. Ключов за Блу Джакетс момент през новия сезон е свързан с опазването от контузии на титулярния вратар Сергей Бобровски, който пропусна голяма част от миналото първенство. Буун Дженър и Брендън Дубински ще трябва да носят тежестта на представянето на атаката, докато Джак Джонсън ще води защитата.
Очакванията: Блу Джакетс пропуснаха плейофите през последните два сезона и генералният мениджър Ярмо Кекалайнен иска неговият тим този път да играе в елиминациите.

НЮ ДЖЪРСИ ДЕВИЛС
devil.jpgПрез миналия сезон: 38 победи, 36 загуби, 8 поражения след продължения и дузпи; не участва в плейофите
Какво ново: Слабото представяне в атака беляза и представянето на тима. Това беше отборът с най-слабо нападение през миналия сезон - само 184 реализирани гола. Сега офанзивната линия беше подсилена с Тейлър Хол, който беше привлечен след изненадваща сделка с Едмънтън Ойлърс, лишила „дяволите“ от защитника Адам Ларсон. Генералният мениджър Рей Широ държеше да вземе Хол, който през миналия сезон вкара 26 гола. Привличането на Бен Лавджой от Питсбърг пък ще донесе стабилност на защитата. От „пингвините“ беше взето и дясното крило Бо Бенет.
Очакванията: С наличието на Кори Шнайдер на вратата Ню Джърси може да спечели всеки мач, но тимът има много работа преди да стане регулярен участник в плейофите

НЮ ЙОРК АЙЛЪНДЪРС
isla.jpgПрез миналия сезон: 45 победи, 27 загуби, 10 поражения след продължения или дузпи; отпадна във втория кръг на плейофите
Какво ново: Капитанът Джон Таварес остана без дългогодишния си партньор в атака Кайл Окпосо, който отиде в Бъфало. Франс Нилсен пък премина в Детройт. В резултат на това се възлагат големи очаквания на бившия капитан на Уинипег Джетс Андрю Лад, който трябва да отнеме малко от тежестта върху Таварес. Не бива да се пропуска и завръщането на Пи Ей Паренто, който в предишния си престой при Айлъндърс се беше сработил добре с Джон Таварес.
Очакванията: Година след участието в два кръга от плейофите на НХЛ, верните фенове на Айлъндърс очакват поне повторение на това представяне.

НЮ ЙОРК РЕЙНДЖЪРС
range.jpgПрез миналия сезон: 46 победи, 27 загуби, 9 поражения след продължения или дузпи; отпадна в първия кръг на плейофите
Какво ново: Заради надхвърляне на тавана на заплатите клубът се раздели с Дерик Брасард, Кийт Яндъл, Ерик Стаал, Дан Бойл и Виктор Сталберг. Те бяха заменени от Джими Весей, Мика Зибанеджад, Брендън Пири, Михаил Грабнер и Нейтън Гербе. Весей е считан за най-ценното попълнение. Лявото крило предпочете да играе за Рейнджърс пред офертите на Торонто, Бъфало и от родния си град Бостън. До момента то играеше за Харвардския университет, където имаше средно по точка на мач. Зибанеджад беше привлечен от Отава като част от сделката, която прати Брасард при „сенаторите“.
Очакванията: Това е отбор, който ще се бори за участие в плейофите, но има минимални шансове да спори за Купа Стенли.

ФИЛАДЕЛФИЯ ФЛАЙЪРС
phili.jpgПрез миналия сезон: 41 победи, 27 загуби, 14 поражения след продължения или дузпи; отпадна в първия кръг на плейофите
Какво ново: Няма кой знае какви новости. Нападателите Дейл Уайс и Бойд Гордън бяха единствените по-известни имена в НХЛ, които генералният мениджър Рон Хекстал привлече през лятото. Самият той харесва как младият му тим успя да пребори конкуренцията на няколко отбора през миналия сезон и се класира за плейофите. Мнозина ще следят представянето на защитника Шейн Гостибихиър, който преди година в първия си цял сезон в НХЛ завърши с 46 точки.
Очакванията: Отборът може да участва на плейофите, но това до голяма степен ще зависи от представянето на вратарите Стив Мейсън и Михал Нойвирт.

ПИТСБЪРГ ПИНГУИНС
През миналия сезон: 48 победи, 26 загуби, 8 поражения след продължения или дузпи; спечели Купа Стенли
Какво ново: Ако нещо е печелившо, не го променяй. Под това клише протече и работата на генералния мениджър Джим Ръдърфорд през лятото. Треньорът Майк Съливан пое Пингуинс в течение на миналия сезон и изведе тима до титлата. Сега той ще започне първенството от самото начало. Въпреки че защиникът Бен Лавджой отиде в Ню Джърси като свободен агент, Съливан има същата база от играчи от шампионския сезон.
Очакванията: По време на плейофите и на Световната купа Сидни Кросби показа, че е най-добрият хокеист в света в момента. Той обаче пропуска старта на сезона заради сътресение на мозъка, а подобна контузия може и да повлияе на представянето му. Въпреки това Питсбърг остава основен фаворит за титлата.

ВАШИНГТОН КЕПИТЪЛС
През миналия сезон: 56 победи, 18 загуби, 8 поражения след продължения или дузпи; шампион на редовния сезон, но отпадна във втория кръг на плейофите
Какво ново: Столичани подсилиха състава си с нападателя Ларс Елер от Монреал и крилото Брет Конъли от Бостън. В предни позиции Вашингтон разполага и с Александър Овечкин, Евгени Кузнецов и Никлас Бекстрьом, но през миналия сезон не издържа на постоянството и дълбочината на състава на Питсбърг.
Очакванията: Преди година генералният мениджър Брайн Маклинън обяви, че Кепитълс имат двегодишен срок за спечелване на Купа Стенли. Сега е втората година от този ултиматум.

 

ЗАПАДНА КОНФЕРЕНЦИЯ

902.jpg

ЦЕНТРАЛНА ДИВИЗИЯ

ЧИКАГО БЛЕКХОУКС
chi.jpgПрез миналия сезон: 47 победи, 26 загуби, 9 поражения след продължения или дузпи; отпадна в първия кръг на плейофите
Какво ново: Наистина дълго лято за клуба. Чикаго имаше най-дългата си пауза от сезон 2007/08 заради ранното отпадане в плейофите. Андрю Шоу е последният напуснал отбора, което остави Блекхоукс в атака с Джонатан Тейвс, Патрик Кейн, Мариан Хоса, Артеми Панарин, Маркус Крюгер и Артьом Анисимов. Въпреки че имаше възможност, Чикаго не се реши да вземе Жорден Туту. Защитната линия беше подсилена от завръщането на 37-годишния Брайън Кембъл и от привличането на Михал Кемпни, който през миналия сезон игра в КХЛ. На вратата е старият дует – Кори Крофърд като титуляр и Скот Дарлинг за резерва.
Очакванията: Големи, както винаги! Чикаго Блекхоукс е един от претендентите за Купа Стенли.

КОЛОРАДО АВЪЛАНЧ
colo.jpgПрез миналия сезон: 39 победи, 39 загуби, 4 поражения след продължения и дузпи; пропусна плейофите
Какво ново: Треньорът Патрик Роа напусна и на мястото му беше назначен Джаред Беднар, който през миналия сезон изведе Кливланд Монстърс до титлата в АХЛ. „Лавините“ се подсилиха с нападателя на Калгари Джо Колборн, защитника на Кълъмбъс Фьодор Тютин и бранителя Патрик Уиркош от Отава.
Очакванията: Участието в най-силната дивизия на НХЛ е плашещо и наистина трудно. Вратарят Семьон Варламов трябва да е повече от изключителен през сезона, ако Колорадо иска участие в плейофите

ДАЛАС СТАРС
dalas.jpgПрез миналия сезон: 50 победи, 23 загуби, 9 поражения след продължения или дузпи; елиминиран във втория кръг на плейофите
Какво ново: Капитанът Джейми Бен ще играе значително по-мотивиран, след като подписа нов осемгодишен договор за 76 милиона долара, който започва да тече от следващото лято. Освен това можеше да отпочине, тъй като не участва на Световната купа заради коремна операция. Партньорът му Тайлър Сегин също пропусна турнира, тъй като в контрола преди това получи лека фрактура. Не е тайна, че клубът изключително много разчита на този тандем в нападение. Генералният мениджър Джим Нил подсили защитата с привличането на Иржи Худлер. Ветераните Върнън Фидлър и Джейсън Димърс, както и Колтън Скевиър и Алекс Голигоски напуснаха, но бяха привлечени Дан Хамхюис и Брет Ричи.
Очакванията: Невероятно атрактивен отбор със силно нападение. Предвид изтичащите договори на част от важните играчи, вероятно това е последният сезон, в който Далас ще разчита на включване в битката за титлата.

МИНЕСОТА УАЙЛД
wild.jpgПрез миналия сезон: 38 победи, 33 загуби, 11 поражения след продължения или дузпи; отпадна в първия кръг на плейофите
Какво ново: Клубът смени дефанзивно ориентирания треньор Майк Йео с обичащия офанзивния стил Брус Будро, който пък си намери работа само осем дни, след като беше освободен от Анахайм. Минесота подписа тригодишен договор с Ерик Стаал, но едва ли 31-годишният канадец може да поведе атаката на тима, след като през миналия сезон записа само 39 точки като играч на Каролина и Рейнджърс.
Очакванията: Солиден отбор, който може да се промъкне до плейофите и там да претърпи бързо отпадане.

НЕШВИЛ ПРЕДАТЪРС
nash.jpgПрез миналия сезон: 41 победи, 27 загуби, 14 поражения след продължения или дузпи; отпадна във втория кръг на плейофите
Какво ново: Пи Кей Събан подсили защитата на тима, след като беше осъществена размяна с Монреал Канейдиънс за Шей Уебър. Събан може да допринесе в дефанзивен план, където Нешвил разполага още с Роман Йоси. Шведският нападател Филип Форсберг, който през миналия сезон вкара 33 гола, подписа нов шестгодишен договор за 36 милиона.
Очакванията: След като през миналия сезон преодоля един кръг на плейофите, а във втория игра седем мача, няма поводи за съмнения, че Нешвил може да повтори представянето си.

СЕЙНТ ЛУИС БЛУС
blues.jpgПрез миналия сезон: 49 победи, 24 загуби, 9 поражения след продължения или дузпи; загуби финала на Западната Конференция
Какво ново: Дейдид Бейкс напусна като свободен агент, а защитникът Алекс Пиетранджело беше обявен за капитан на тима. Той ще води отбор, който загуби няколко важни играчи, но все още е претендент за първото място в Централната дивизия. Майк Йео беше привлечен като втори треньор и след края на сезона ще наследи Кен Хичкок.
Очакванията: През миналия сезон беше постигнато впечатляващото отстраняване на Чикаго Блекхоукс в плейофите, а сега отборът има нужната увереност най-малкото да повтори представянето си от предишния шампионат.

УИНИПЕГ ДЖЕТС
jets.jpgПрез миналия сезон: 35 победи, 39 загуби, 8 поражения след продължения или дузпи; не участва в плейофите
Какво ново: Патрик Лайне, това е! Той е висок 193 см, тежи 91 кг, пързаля се добре и е доказан реализатор. Точно затова Джетс избраха 18-годишния финландец под № 2 в драфта. Лявото крило може да се превърне в един от важните играчи на Джетс в атака зедно с Блейк Уийлър, Марк Шейфеле, Николай Елерс и Брайън Литъл. Новобранецът Кайл Конър също може да допринесе за атаката.
Очакванията: Оптимизмът в клуба е голям, но 18-годишни играчи рядко в първата си година в НХЛ подобряват представянето на своите отбори.

 

ТИХООКЕАНСКА ДИВИЗИЯ

АНАХАЙМ ДЪКС
ana.jpgПрез миналия сезон: 46 победи, 25 загуби, 11 поражения след продължения или дузпи; отпадна в първия кръг на плейофите
Какво ново: Ранди Карлайл, който през 2007 спечели Купа Стенли с „патоците“, замени уволнения треньор Брус Будро. Другите новости са вратарят Джонатан Берние, защитникът Джеф Шулц, нападателят Антоан Вермет и десните крила Джаред Бол и Мейсън Реймънд. Джон Гисън стана титулярен вратар след трансфера на Фредерик Андерсен. В атака остана голямата тройка – Райън Гецлаф, Райън Кеслър и Кори Пери. Там са и шведите Рикард Ракел и Якоб Силфверберг. Да не забравяме, че Анахайм беше най-добрият отбор при числено малцинство през миналия сезон.
Очакванията: Очевиден фаворит за първото място в дивизията, Анахайм е претендент за титлата в НХЛ.

АРИЗОНА КОЙОТИС
ariz.jpgПрез миналия сезон: 35 победи, 39 загуби, 8 поражения след продължения или дузпи; пропусна плейофите
Какво ново: „Койотите“ запълниха няколко празнини в състава с привличането на Радим Върбата, Джейми Макгин, Алекс Голикоски, Райън Уайт, Джейми Макбейн, Люк Шен и 193-сантиметровия нападател Лоусън Кроус. В Аризона се надяват, че Дилан Строум (избран под № 3 в драфта през 2015 година) вече е готов за професионалния хокей, а младите Макс Доми и Антони Дюклер ще направят стъпка напред в развитието си.
Очакванията: Ако подобри представянето си в защита, Аризона Койотс може да постигне по-добри резултати от миналия сезон, когато спечели само 78 точки.

КАЛГАРИ ФЛЕЙМС
calg.jpgПрез миналия сезон: 35 победи, 40 загуби, 7 поражения след продължения или дузпи; не се класира за плейофите
Какво ново: Калгари уволни треньор Глен Гулуцан и го замени с Боб Хартли. За титулярен вратар беше привлечен Брайън Елиът от Сейнт Луис, а за неговата резерва беше взет Чад Джонсън. Крилата бяха подсилени с Тро Брауър и избрания под № 6 в дафта Матю Ткачук, син на легендарния Кийт Ткачук.
Очакванията: Калгари е далеч от калифорнийските сили в Тихоокеанската дивизия, но пък може да се добере до уайлд кард за плейофите.

ЕДМЪНТЪН ОЙЛЪРС
oil.jpgПрез миналия сезон: 31 победи, 43 загуби, 8 поражения след продължения или дузпи; не участва в плейофите
Какво ново: Доста нови неща се случиха в Едмънтън. Милан Лучич подсили атаката, а защитата беше попълнена от Адам Ларсон. Талантливият Дрейк Каджула беше убеден да напусне университета и да подпише договор с тима. Ако Оскар Клефбом, Райън Нъджън-Хопкинс и Конър Макдейвид се опазят от контузии, Ойлърс може да направят нещо значимо през сезона.
Очакванията: След като пропусна плейофите в 10 поредни години, Едмънтън най-сетне има отбор, който може да се класира за елиминационната фаза.

ЛОС АНДЖЕЛИС КИНГС
kings.jpgПрез миналия сезон: 48 победи, 28 загуби, 6 поражения след продължения или дузпи; отпадна в първия кръг на плейофите
Какво ново: „Кралете“ останаха без Милан Лучич, Крис Върстийт, Венсан Льокавалие и Люк Шен. Те бяха заместени от новите попълнения Джеф Заткоф, Теди Пърсел, Михаел Лата, Зак Тротман ии Том Джилбърт. Интерес предизвиква шведското ляво крило Адриан Кемпе, който през миналия сезон вкара 11 гола в 55 мача в АХЛ. Анже Копитар загатна на Световната купа, че е в добра форма. Неприятното е, че Мариан Габорик стартира сезона в литата на контузените с фрактура на стъпалото.
Очакванията: С Джонатан Куик на вратата Лос Анджелис е способен да преодолее втория кръг на плейофите.

САН ХОСЕ ШАРКС
shark.jpgПрез миналия сезон: 46 победи, 30 загуби, 6 поражения след продължения или дузпи; загуби финала за Купа Стенли
Какво ново: Основните нападатели Джо Торнтън и Патрик Марло вече са на 37 години, но пък играха силно през миналия сезон. Ключово може да се окаже представянето на Джо Павелски и дали Логан Кутюр ще се предпази от контузии. Надежди се възлагат на Йонас Донской, Мат Нието и Крис Тиърни. „Акулите“ се подсилиха с лявото крило Микел Бьодкер и защитника Дейвид Шлемко.
Очакванията: Повторение на миналия сезон е малко вероятно.

ВАНКУВЪР КАНЪКС
vanc.jpgПрез миналия сезон: 31 победи, 38 загуби, 13 поражения след продължения или дузпи; пропусна плейофите
Какво ново: Нападението беше подсилено от Луи Ериксон, Антон Родин и Брендан Гаунс. В защита бяха привлечени Ерик Гудбрансон, Филип Ларсен и Трой Стечър. Тимът има много да подобрява играта си, особено в моментите на числено предимство. Огромни очаквания има към Бо Хорват, Свен Берчи и Брендън Сатър. Вратарите Райън Милър и Якоб Маркстрьом ще имат сериозна работа и от тях може да зависи класиране за елиминациите.
Очакванията: Ако играчите на Канъкс се предпазят от контузии и направят силен край на редовния сезон, участие в плейофите чрез уайлд кард може да се окаже постижимо.