Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева коментира обира в дома си и кражбата на медали и ордени. Робева призна, че не се чувства застрашена и уплашена, и подчерта, че са й взети незначителни неща. Бившата треньорка припомни, че не е искала да се шуми около обира и подчерта, че има хора, които страдат много повече от битови кражби.

"Взели са само някои неща. Доста са ме пощадили. Откраднати са неща със сантиментална стойност, а не пари и ценности. Отключили са и са влезли, след което са си затворили...

Не държа пари вкъщи. Купите и медалите си ги раздавам в музеи и с тези щях да направя същото. Не се чувствам обрана. Това са  непродаваеми неща, може би крадците не са знаели къде влизат.

Не се обадих на 112, а отидох в полицията и помолих да не се шуми около кражбата. Обират хора по селата, за които 5 лева са от значение. Какво правят органите на реда, вършат ли си работата??? Това е важното, а не взетото от мен.

Откраднати са отличия, за които нямам особен спомен. За мен не е страшно, че съм обрана. Не страдам за това. Мисля си за другите, които биват обирани. Има неща, на които много повече държа. Благодаря, че не са ми взели лаптопа, където са важни за работата ми неща", коментира Робева в сутрешния блок на Нова телевизия.